Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt fa la primera jornada de transmissió del coneixement B2B (d’empresa a empresa) del Maresme

El municipi es consolida com a territori obert a la col·laboració i la innovació empresarial

Above Content Body

Content Core

 

38 persones de les quals 28 empresaris del municipi i 10 persones més  de diferents àmbits socials van participar en la jornada de transmissió de coneixement d’empresa a empresa (B2B) que s’ha fet per primera vegada al  Maresme, concretament el passat dijous 28 de març de 2019. L’objectiu ha estat aprendre i compartir experiències. Les empreses que han obert les portes de casa seva per ensenyar què han après i compartir les bones pràctiques han estat Corma, Condorchem Envitech i Uniones Arpol. Va ser una  sessió de capacitació per part de les empreses tractores del territori a totes les empreses del municipi, connectant així el teixit empresarial i reforçant el networking local.

Premià de Dalt compta amb empreses que disposen de molt aprenentatge acumulat per  ensenyar, moltes experiències a compartir i molt coneixement per transmetre. Des de l’Ajuntament es va  identificar que, tot i ser un territori petit, moltes de les empreses no es coneixen entre elles, desaprofitant així possibilitats de col·laboració. Per aquests motiu es va organitzar la  jornada de capacitació empresarial i networking.

Es van fer tres visites a tres de les principals empreses del territori. En cada visita primer ens van explicar qui són, què fan i com han arribat fins avui. Cadascuna de les empreses ha exposat un àmbit del seu creixement que ha estat vital per a ells i que ha estat inspirador per a tots els assistents.

Vam iniciar la jornada a Condorchem Envitech, on l’alcalde, Josep Triadó, va obrir l’acte ambunes paraules d’agraïment  i d’exhortació a que  les empreses unides puguin ajudar a construir un municipi millor.  Va parlar de la importància de la col·laboració públic /privat i va agrair la col·laboració de Corma, Arpol i Condorchem Envitech, destacant que com a Ajuntament, volem que el nostre territori es desenvolupi empresarialment, hi ha empreses que ja han aconseguit grans èxits a nivell de internacionalització o d'innovació, comercial, de màrqueting o de gestió del seu creixement. És per això que hem organitzat una jornada on algunes d'aquestes empreses que ja ho han aconseguit, explicaran a les empreses del territori, com ho han fet, quins problemes han tingut i com han sabut aprofitar les oportunitats. Tothom podrà preguntar els dubtes que tingui". I va afegir, "pensem que aquesta jornada servirà també per crear un teixit empresarial del municipi, més vinculat i connectat. És important que ens coneguem tots i que fruit d'això puguin sortir més oportunitats de col·laboració entre nosaltres“.

A continuació el regidor d’Emprenedoria Carles A. Medina va explicar com funcionaria la jornada i tot seguit vàrem començar l’itinerari a Condorchem Envitech, on en Sergio Tusset –CEO- i l’Òscar Royo -COO&CRO/ Director d’operacions i de rendibilitat-, ens van explicar com han aconseguit el creixement i el posicionament en l’ àmbit de la internacionalització, com van començar i com van gestionar la convivència de les seves pròpies seus amb els representants/agents/filials.

Condorchem Envitech 

És una Enginyeria Mediambiental creada al 1992 que s’ha anat adaptant als canvis del mercat i a les necessitats del sector. I que el 2006, quan es va instal·lar a Premià, també va iniciar el seu procés d’internacionalització per la gran competència domèstica. Primer van obrir oficina comercial a Mèxic i a USA. I van anar definint, adaptant i millorant el seu portfoli de serveis i productes. Fins a dia d’avui que estan especialitzats en  Depuració d’aigües residuals, emissions atmosfèriques i valorització de residus Zero.

Aquesta empresa de Premià de Dalt ha assolit grans reptes del sector, aconseguint ocupar un lloc en el top 25 mundial d’empreses especialistes en Vertit Zero. L’única empresa d’Espanya amb aquest segell internacional. A dia d’avui ja porten realitzats més de 400 projectes en 30 països diferents.Tenen 50 empleats, presència internacional, disposen de 4 certificacions ISO o UNE, tenen 4 patents, han aconseguit premis R+D+i, projectes amb fons UE i són Subscriptors del Pacte Mundial de l’ONU, però a més el que vàrem respirar tots els assistents és que tenen una filosofia d’empresa molt definida i un ADN basat en la col·laboració i molt integrat a tota l’estructura. De fet, ells ho consideren la clau del seu èxit. L’Òscar ens explica que s’han basat fins ara en  4 motors del canvi: Reinventar l’Organització́ contínuament, Apostar per la Internacionalització́, Impulsar la Innovació́ (R+D+i) i Creure en la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). Un altre aspecte rellevant de Condorchem Envitech  és la seva  estructura en xarxa. Ja no tenen una estructura piramidal,  sinó que tenen una estructura amb una configuració atòmica i molecular de l’organigrama. Les interconnexions entre departaments són molt elevades i per això han apostat per aquesta estructura molecular. Aquesta estructura  juntament amb un sistema de gestió auditat i certificat creuen que és la unió perfecte.

L’Òscar, que és un gran comunicador, ens explica que un dels èxits de Condorchem Envitech ha estat la seva acceptació a Axel’One PPI, una plataforma d’innovació col·laborativa, ubicada a les afores de Lyon, en el pol químic més important de França, dedicada a empreses químiques i del medi ambient, especialment start-ups i empreses de recerca. Això els permet compartir laboratoris de lloguer, projectes de recerca i experiències amb la resta d’empreses.

Condorchem ha estat la 1a empresa de medi ambient a ser acollida per Axel’One. També ens destaquen com a punt important per a la internacionalització, la  gran riquesa cultural  que els hi ha aportat la incorporació  de talent de diferents països. El màrqueting digital, ha estat la seva eina clau a nivell de màrqueting. I per últim l’altra eina vital per l’èxit ha estat i és la innovació que els ha permès incorporar noves línies de negoci. Actualment estant innovant en diferents línies com el Vertit Zero aplicant tecnologia solar i també en Nucleantech que són solucions pel tractament d’efluents de baixa i mitja radioactivitat i Manurtech que són solucions per tractament i valorització de purins.

A més de les innovacions incrementals i radicals que han generat internament i que han desenvolupat recolzant-se en la innovació oberta i la col·laboració amb altres empreses, també han portat a terme un scouting d’empreses i start ups amb una oferta que complementi el seu portfoli  i així han adquirit recentment Energy and Waste , Solucions per la captació, neteja assecat i enriquiment del biogàs. Vinculat a la seva vocació col·laborativa ens expliquen una llarga llista d’accions que realitzen en l’àmbit de la Responsabilitat social corporativa. Veiem que la RSC no és una obligació sinó una convicció basada en retornar a la societat part del que la societat els aporta. Acabem amb una visita al departament d’innovació i continuem la ruta.

 

Uniones Arpol

Arribem a Uniones Arpol  on la Bàrbara Pires, Directora de Màrqueting i  l’Elisabet Pires, Directora Comercial, ens fan una sessió sobre màrqueting industrial i innovació i comparteixen amb nosaltres com han aconseguit que uns productes madurs industrialment parlant, siguin atractius física i conceptualment. Vam poder percebre com ho han fet de forma integral aplicant la filosofia d’empresa al producte i traslladant el màrqueting de producte a màrqueting industrial. Vàrem veure una empresa que té la innovació en el seu ADN,  i on més de la meitat de l’equip directiu està format per dones. Sabíem que anàvem a veure una empresa industrial, però en entrar creiem que estàvem en una empresa d’interiorisme i decoració. Amb el quadre del mar de Premià present des de totes les perspectives. Amb una afabilitat inusual, l’Elisabet, ens explicà que l’empresa  té 40 anys d’experiència i que avui hi ha la tercera generació convivint amb la segona. L’empresa va començar en un garatge de casa seva convertit en taller, com avui comencen les start-ups tecnològiques. Va començar essent una enginyeria i a través de la detecció d’una oportunitat va evolucionar fins a convertir-se en una empresa de desenvolupament de producte. L’Elisabet ens va explicar que el repte important va ser dissenyar un tipus de juntes flexibles per la reparació i connexió de canonades d’aiguaa pressió, que garantissin l’estanqueïtat.

 

Després d’ evolucionar en capacitat i qualitat productiva, i coincidint amb l’ impacte de la crisi, van veure que havien de treballar també amb el valor afegit del producte i amb motiu dels 40 anys de l’empresa s’inicià el màrqueting de producte. Per connectar la filosofia d’empresa amb el producte.  Vam començar amb el branding, explicà la Bàrbara, primer el logo, el disseny, el concepte, l’eslògan, el llenguatge, passant de tècnic a emocional, d’un llenguatge industrial a un llenguatge de perfums i per últim l’espai de treball,que el consideren vitalper al desenvolupament de l’ activitat empresarial. El repte doncs va ser com traslladar el concepte d’empresa a  ARPOL NEO un producte totalment industrial i això va portar l’estratègia comercial a enfocar-se en la resolució de problemes més que en la venta de producte, basat en relaciones honestes, servei eficient, adaptabilitat al client i consultoria comercial. Consideren que “no et pots quedar en una zona de confort, i que cal anar sempre un pas endavant”. Per això la innovació ha estat sempre l’eix de la seva visió.

Han apostat molt per la flexibilitat horària, la  conciliació familiar, formació i motivació de les persones i impuls tecnològic. Ens van explicar que per la seva experiència quan hi ha flexibilitat horària, hi ha més implicació de tothom i que això ajuda a construir equips humanament cohesionats. Ens van explicar també, que sempre apel·len a l’aptitud i actitud i ens van comentar que van molt unides i que es retroalimenten recíprocament i bidireccionalment. Per portar a terme aquesta conciliació familiar ens comenten que ha estat molt important formar equips polivalents i multidisciplinaris, perquè tothom ha de poder resoldre diferents aspectes de l’empresa quan algú no hi és. Arpol és una empresa familiar i ens van explicar quins són el reptes que han de superar contínuament i els resumeixen en:

  • positivitzar els canvis externs
  • fomentar la cohesió d’equips
  • escoltar i créixer en un món de grans corporacions

 

La gestió familiar ralentitza algunes decisions però afavoreix la coherència i la cohesió de tota la família i l’equip, i aporta transparència. L’empresa familiar, diuen, té espai però cal conèixer com funcionen els grans grups. Actualment exporten un 40% de la seva producció i també estan  explorantnous espaisd’ aplicació  del producte, més enllà de l'actual. Vàrem acabar la visita amb un tour per la fàbrica on vam poder veure tot el que ens havien explicat.

 

La jornada es va acabar compartint un refrigeri amb totes les empreses i compartint dubtes, expressant agraïment, aportant idees de col·laboració i sobretot amb un intangible important: un orgull de pertinença al territori, orgull per el que les empreses de Premia de Dalt han aconseguit, però sobretot per com ho han aconseguit, perquè han estat valentes, perquè han assumit riscos i han detectat oportunitats amb molta visió, perquè han anat una pas mes endavant en innovació i internacionalització, però sobretot per la filosofia d’empresa que ens han traslladat.

 

CORMA

La tercera parada dels empresaris va ser a Corma, l'Humbert Ferrer, Director General  i  el Josep M. Vendrell, soci i membre del Consell Rector, ens  van parlar sobre la gestió del creixement en tots els seus àmbits. Com una cooperativa ha pogut liderar una transformació d’un sector, passant de vendre producte a vendre concepte. Travessant fronteres per exportar i internacionalitzant la companyia. Una gestió del creixement professionalitzant el talent, gestionant la tresoreria, aplicant màrqueting conceptual i apostant per la qualitat. L’Humbert Ferrer, ens va explicar que a la Cooperativa hi ha 24 socis, principalment del Maresme.

 

Des del 1981 disposen de 52 hectàrees, el 58% d’exterior i la resta d’hivernacles. Compten amb tots els certificats de qualitat mediambientals i cultiu ecològic. Produeixen milions de plantes a l’any. Cosa que els converteix en l’empresa líder del sector. Tenen una gamma molt diversificada de plantes, amb més de 7500 referències i tota la producció es comercialitza a través de lla cooperativa. Corma ha aconseguit aquest lideratge de sector, perquè ha sabut innovar i assumir riscos quan ha calgut, ha apostat per la diferenciació, quan la competència encara venia plantes ells van començar a vendre conceptes, perquè cada persona és diferent. Han creat marques i han fet marques blanques pels seus clients. Han creat complements per les plantes, de manera que també produeixen testos pel propi producte. I amb un paral·lelisme amb el món de la moda, han creat col·leccions per diferenciar els productes.

En tota la visita es percep l’amor a la terra i al producte. Ens van explicar que a part de les utilitats ornamentals, les plantes també tenen funcions curatives, entre d’altres. També ens van comentar que per assegurar que es pugui allargar la vida de les seves plantes han iniciat tutorials a internet per ajudar als clients a que les cuidin millor. En Josep M. Vendrell, ens va explicar els inicis de la cooperativa, i ens va comentar que va ser fruit de la conjugació de dos adjectius: generositat i confiança per part de tots els socis. Ens va comentar que fa 40 anys els majoristes del sector podien marcar el preu i cadascun dels productors assumia la pèrdua continuada d’ingressos per les seves flors, fins que van decidir unir-se i lluitar contra l’explotació majorista per marcar ells el preu del seu producte, i així ho van aconseguir.

Ens va explicar que cedir tots els clients de cadascun a la cooperativa i donar tota la confiança a la gestió de la mateixa, va ser l’èxit absolut de l’empresa. Tots els socis van demanar un crèdit i el van avalar amb el que tenien. Aquesta solidaritat i aquest vincle que va engendrar la cooperativa s’ha mantingut al llarg dels anys, tot i que s’hagi professionalitzat tota la seva estructura. Altres valors clau, explica Vendrell,  van ser la integració total de la producció i la comercialització creant el sistema informàtic i tecnològic que permet a la cooperativa saber l’estat exacte de floració de les plantes, així com altres atributs en tot moment, facilitant la venda, reduint errors  i agilitzant processos. La coordinació ha estat un eix vital per l’èxit. Vendrell també ens explica els moments que han estat claus pel creixement de la companyia, que avui per avui ja dona feina a més de 200 persones. Entre els més destacats apunta la creació de la seu de Madrid per arribar als minoristes, invertir en logística, l’inici de l’exportació a França, que al 2018 ja va suposar unes ventes de 6 milions d’euros, i la constant inversió en la integració, la gestió i la tecnologia. A vegades tot i cuidant i mimant el producte, les inclemències del temps poden destrossar mesos de feina. Però la persistència i la constància han fet que durant aquests 40 anys el creixement hagi estat constant. Vendrell també ens va comentar que la visió a llarg termini ha estat clau per prendre decisions. Han anat adaptant la convivència dels socis a les necessitats del mercat i han innovat en producte i també en gestió, aconseguint una vitalitat empresarial que els hi ha assegurat l’èxit i els hi ha donat el lideratge. Com a consell ens diu que cal ser oberts de ment i  reconèixer els errors que s’han comès. Ell va explicar que la crisi els va agafar a peu canviat i que el que van aprendre és que quan les coses van molt bé, és quan cal  invertir per preparar-se per quan no vagin tant bé.

 

Transparència, talent i innovació

En aquesta jornada hem pogut veure empreses que estan en sectors madurs, però cadascuna ha sabut diferenciar-se. Empreses que totes tenen una història que fa aflorar emocions. Amb una filosofia basada en la transparència, la cultura del talent i la cerca continuada de la innovació. Empreses amb un ADN basat en la innovació, empreses consolidades amb filosofia de start-up, combinant els millors atributs dels dos mons. Amb sistemes de transparència absoluta i de treball en equip entre proveïdors, empresa i clients. Buscant l’excel·lència del producte i el servei a través de la col·laboració.

Tots aquests atributs, caracteritzen les empreses tractores de Premià de Dalt.

La jornada es va acabar compartint un refrigeri amb totes les empreses,  compartint dubtes, expressant agraïment, aportant idees de col·laboració i sobretot amb un intangible important: un orgull de pertinença al territori. Orgull pel que les empreses de Premià de Dalt han aconseguit, però sobretot per com ho han aconseguit, perquè han estat valentes, han assumit riscos i han detectat oportunitats amb molta visió. Han anat un pas més endavant en innovació i internacionalització, però sobretot per la seva responsabilitat social.

     

 

     

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions