Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt exercirà la insubmissió fiscal

Above Content Body

Content Core

Moviment "Diem prou"El regidor d’Hisenda, Josep Triadó, va informar en el ple ordinari d’abril, celebrat dilluns dia 8, que aquest mes ja es liquidaran l’IRPF i l’IVA a l’Agència Tributària de Catalunya en lloc de fer-ho a l’espanyola, com fins ara. Tanmateix, es tracta d’una mesura simbòlica ja que la Generalitat traspassarà els impostos a l’Estat espanyol.

La voluntat del Consistori d’exercir la insubmissió fiscal va quedar reflectida en una proposta que ERC-AM i Solidaritat per la Independència van presentar al ple de juny de l’any passat i que els 8 regidors de Convergència i Unió i els 5 del Partit dels Socialistes de Catalunya van recolzar, mentre que els 2 regidors del PP van votar en contra. La moció establia donar suport al moviment “Diem Prou” d’insubmissió fiscal i també a la tasca que Òmnium Cultural fa sobre el procediment a seguir i les possibles conseqüències jurídiques que se’n derivin per tal d’explorar la possibilitat de liquidar els impostos municipals a l’Agència Tributària Catalana.

Deu mesos després, i un cop garantida la plena legalitat d’exercir la insubmissió fiscal, el proper 20 d’abril l’Ajuntament de Premià de Dalt hi liquidarà els impostos directament.

Cal recordar que l'Associació de Municipis per la Independència (AMI),de la qual l’Ajuntament de Premià de Dalt en forma part, promou la insubmissió fiscal entre els municipis adherits.

Below Content Viewlet

Document Actions