Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt esdevindrà municipi de referència tecnològica gràcies a la fibra òptica

El desplegament de la fibra òptica arribarà a la totalitat dels habitatges i locals comercials del poble l'any vinent o, a molt trigar, l´any 2015

Above Content Body

Content Core

fibra òptica recurs 1Aquesta xarxa permetrà immediatament gaudir, simultàniament, de diversos canals de TV, de connexió a internet amb 100 Mb de velocitat real i d’altres aplicacions. Així, Premià de Dalt es convertirà en un municipi privilegiat de referència en el panorama tecnològic internacional en permetre que el 100% dels seus veïns/es disposin d’accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que únicament podran ser prestats mitjançant xarxes de nova generació, a un preu similar que paguen avui per l’accés a la xarxa tradicional. En breu, Premià de Dalt serà pioner en el compliment dels objectius de l’Agenda Digital Europea i de l’Estratègia 2011-2015 del Pla Avança 2.
Alhora, la disponibilitat d’infraestructures d’accés ultra-ràpid a Premià de Dalt permetrà a les empreses situades al terme municipal millorar la seva productivitat i competitivitat, i el poble  veurà potenciada la seva capacitat per convertir-se en pol d’atracció per a la implantació d’empreses de base tecnològica que requereixen recursos de connectivitat que només els poden proporcionar les xarxes de fibra òptica. És a dir, pot suposar un augment de l’ocupabilitat i d’aposta per l’emprenedoria, dos eixos fonamentals per sortir de l’actual crisi econòmica.
La fibra òptica reduirà l'escletxa digital intramunicipal. És a dir, tota la ciutadania podrà gaudir dels mateixos serveis i aplicacions, independentment de la distància dels seus habitatges a la central que li proporciona el servei. Cal recordar que avui, la capacitat del servei basat en ADSL i coure depèn, en gran mesura, de la distància a la central telefònica, situada al carrer Mossèn Jacint Verdaguer de Premià de Mar i, sovint, la velocitat contractada mai és la que es rep realment.

A banda, el projecte d'interconnexió dels 30 ajuntaments de la comarca -promogut pel Consell Comarcal- farà del Maresme la primera comarca connectada mitjançant fibra òptica, tal i com explicava AQUÍ.  El projecte es finança a partir del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), dels fons FEDER de la Unió Europea i de fons propis del Consell Comarcal. L'explotació de la Xarxa Comarcal de Banda Ampla es farà mitjançant la constitució d'una societat d'economia mixta formada pel Consell Comarcal i un soci privat que se seleccionarà mitjançant un procés de diàleg competitiu.

Below Content Viewlet

Document Actions