Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt, escenari de com prevenir la seguretat i violències sexuals en el futbol

La Federació Catalana de Futbol i els Mossos d'Esquadra van organitzar una jornada formativa descentralitzada de seguretat i sensibilització

Above Content Body

Content Core

En el marc de col·laboració entre la Federació Catalana de Futbol (FCF) i els Mossos d’Esquadra en matèria de seguretat i sensibilització, dimarts 21 de novembre van organitzar una jornada de prevenció de conductes intolerants en esdeveniments esportius i de les violències sexuals als clubs de futbol i futbol sala del Maresme.

En aquesta jornada formativa, celebrada a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Premià de Dalt, van participar com a ponents per part de l’FCF l’Oriol Camacho, el secretari general, i Mohamed El Gaadaoui, el delegat al Maresme. També van prendre la paraula el caporal Jordi Garcia, de l’oficina de l’Esport de la Policia de la Generalitat i Mossos d’Esquadra, el sergent Enric Montal, de l’oficina de Relacions amb la Comunitat de la CD Pineda de Mar, i Josep Triadó, l’alcalde de Premià de Dalt. La regidora d'Esports, Vanessa Cano, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Ginés Marín, també van assistir a la formació.

Oriol Camacho va recordar que la Federació ha posat a disposició de tots els clubs afiliats un model de protocol contra les violències sexuals i que la nova Llei orgànica de garantia integral de la llibertat sexual estableix sancions de multa de fins a 3,6 milions d'euros per aquelles empreses o entitats esportives on es cometin delictes contra la integritat moral o d'assetjament sexual, que es graduen principalment en funció de les mesures preventives adoptades. Per la seva banda, el caporal García va donar consells de seguretat per evitar incidents violents en els partits, mentre que el sergent Montal va explicar les recomanacions per a clubs esportius del Pla d'acció contra les violències sexuals.

 

    

 

Below Content Viewlet

Document Actions