Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt es troba en un índex de rebrot de Covid 19 molt alt

La situació epidemiològica al municipi ha empitjorant significativament els darrers dies, amb 38 nous casos els darrers 7 dies.

Above Content Body

Content Core

L'índex de risc de rebrot s'ha enfilat fins al 865.43 (molt alt), i la taxa de reproducció de la pandèmia està en 1,39 (la pandèmia creix si l’índex és superior a 1). 

Les variables que determinen el risc

Per obtenir el risc de brot d'un territori es tenen en compte diverses variables calculades a partir del nombre de casos diagnosticats. D'una banda, es mesura la taxa rho, o taxa de reproducció de la malaltia, que s'obté a partir de la mitjana de persones que s'infecten a partir d'un mateix cas. Com més per sota es trobi del valor 1, més indicarà que l'extensió del virus va de baixa.

Aquesta variable es creua amb la incidència acumulada de casos per cada 100.000 habitants els últims 14 dies. És a dir, es pondera l'afectació en un període determinat sobre un volum concret de població. És, alhora, una prospecció futura: un sistema de mesura del potencial infecciós, ens situa el volum de població que es podria estar contagiant a velocitat rho. El creuament d'una variable i una altra dona com a resultat l'índex de creixement potencial de brot o índex de risc.

Índex de risc:

0-30 MOLT BAIX
31-70 BAIX
71-100 MITJÀ
101-200 ALT
+200 MOLT ALT

 

Centres educatius
Segons dades facilitades per la Generalitat de Catalunya, actualment hi ha 2 grups confinats a l’Escola Marià Manent (37 alumnes + 2 docents) i 2 grups més a l'Institut Valerià Pujol i Bosch (53 alumnes). Cap centre però està tancat. Al web Escola Segura podeu consultar quina és la situació als centres educatius. Els últims set dies s’han confirmat 38 nous casos al municipi, 66 en les darreres dues setmanes.

Responsabilitat, consciència i sentit comú de tothom
L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat, la consciencia i al sentit comú i  recorda que és clau respectar les mesures de seguretat preventiva establertes per la Generalitat de Catalunya per tal d’evitar nous contagis de Covid-19:

  • No es poden fer reunions o trobades de més de 6 persones tant en espais públics com privats
  • Cal reduir la mobilitat el màxim possible (recordeu que hi ha toc de queda nocturn, de 22.00h a 06.00h i confinament municipal).
  • L’ús de la mascareta és obligatòria en tots els àmbits
  • Constant de neteja de mans
  • Distància física mínima d’1,5 metres.
  • Cal ventilar els espais sovint.

 Evitar la propagació de la COVID-19 depèn de cadascú de nosaltres, cada dia.

Below Content Viewlet

Document Actions