Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt es mulla per primer cop per l'esclerosi múltiple

Diumenge 12 de juliol, a les 12 del migdia a la piscina del Club de Tennis Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

BANER

cartellEl Mulla't per l'esclerosi múltiple és una iniciativa solidària que no només busca recaptar fons sinó que a través de les activitats esportives i festives vol fer divulgació sobre la malaltia. Per primera vegada, l'Ajuntament i el Club de Tennis Premià de Dalt hi participen amb activitats a la piscina el diumenge 12 de juliol a les 12 del migdia, gràcies al conveni de col·laboració entre ambdós que permet que els veïns del municipi gaudeixin de la piscina durant l'estiu a uns preus mòdics.

L'Ajuntament i el Club de Tennis Premià de Dalt han organitzat activitats relacionades amb l'aigua a la piscina municipal que serviran per recaptar fons per lluitar contra la malaltia. La piscina també acollirà una botiga solidària amb productes relacionats amb el Mulla't.

El Mulla't és una jornada solidària organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple en què pobles i ciutats d'arreu de Catalunya hi participen amb activitats a piscines i instal·lacions esportives.

L'esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta el sistema nerviós central. Les fibres nervioses estan envoltades i protegides per la mielina, una substància composta per proteïnes i greixos, que facilita la transmissió dels impulsos nerviosos.

L’esclerosi múltiple és una malaltia autoimmunitària. El sistema immunitari, que normalment ens protegeix de les malalties, reacciona contra la mielina del sistema nerviós central. Si la mielina és destruïda o malmesa, la comunicació neuronal es retarda o s'interromp i  apareixen els símptomes, que són amplis i variats i que afecten de manera diferent a cada persona. Entre els més comuns hi ha la fatiga, la debilitat, trastorns visuals i problemes d'equilibri, entre d’altres.

L’esclerosi múltiple és la segona causa de discapacitat neurològica en persones d’entre 20 i 40 anys i afecta més a les dones que els homes. Un 70% de les persones amb EM són dones, i el 30%, són homes. Es calcula que a l’Estat espanyol, hi ha 46.000 persones que pateixen esclerosi múltiple, 7.000 a Catalunya.

Es desconeix què origina l’esclerosi múltiple però els investigadors creuen que la causa podria estar relacionada amb la interacció de diferents factors genètics i ambientals. Sí se sap que l’esclerosi múltiple no és contagiosa, ni hereditària ni mortal. La seva evolució és diferent en cada persona i hi ha diferents tipus d’esclerosi múltiple.

Més informació de l'esclerosi múltiple i del Mulla't al web de la Fundació Esclerosi Múltiple.

WEB

WEB

Fitxer: esclerosi_premiadedalt_mulla_t.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 275,95 kB

L'espot del Mulla't 2015

Below Content Viewlet

Document Actions