Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt es declara poble lliure contra l´homofòbia i la transfòbia

Per unanimitat de tots els grups municipals

Above Content Body

Content Core

DenúnciesTots els grups amb representació municipal es van afegir a la moció que en aquest sentit presentava Crida Premià de Dalt al Ple de la Corporació del mes de setembre, celebrat el 14 d'aquell mes, per tant la moció es va presentar de forma consensuada entre Crida Premià de Dalt, CiU, PSC, ERC i PP.

La moció va anar a Ple en nom de l’Observatori contra l’Homofòbia, la Transfòbia i l’assetjament escolar al col·lectiu LGBTI. A més, un representant d’aquesta plataforma, Víctor Hierro, va assistir al Ple per a explicar amb més detall el contingut de la proposta. Segons va dir, “l’observatori és una iniciativa del Front d’Alliberament Gai de Catalunya per tal de donar assessoria jurídica i dotar d’un estudi estadístic de les al·legacions per motiu LGTB”.

Per a Hierro, “la moció pretén remarcar la lluita contra l’homofòbia i la transfòbia al poble de Premià de Dalt, i, sobretot, en l’àmbit escolar, perquè tot i que des de l’any 69, pel que va succeir a Stonewall, s’han succeït lluites i s’han anat conquerint drets, encara al nostre sistema socioeconòmic estan arrelats el patriarcat i l’heteronormativitat, i, per tant, es continua discriminant una part de la població per raó de la seva orientació sexual.

A banda, la bandera amb els colors de l'arc de Sant Martí van onejar aquest any o per primera vegada al balcó de l’Ajuntament de Premià de Dalt el 28 de juny en el marc del dia de l'alliberament Lèsbic, Gai, Bisexual i Transsexual, a proposta de Crida Premià de Dalt. Ho podeu recordar en aquesta notícia.

Amb l’aprovació de la moció per part de tots els grups municipals, Premià de Dalt esdevé “Poble lliure contra l’homofòbia i la transfòbia”, com han fet altres poblacions.

Consulteu en el document adjunt la moció aporvada pel Ple de la Corporació.

Moció LGBTI ple de setembre 2015

Moció LGBTI ple de setembre 2015

Fitxer: MocioLGBTI_PremiaDeDalt.pdfCATCert certifica que en data 26-10-2015 12:53:38 va segellar el contingut d'aquest fitxer i des de llavors no ha estat modificat

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 154,85 kB

Below Content Viewlet

Document Actions