Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt és capaç des de baixar impostos i consolidar el transport públic a possibilitar els llibres de text gratuïts

El govern municipal assoleix aquest repte sense cap retallada

Above Content Body

Content Core

Logotip Banc de Llibres (Lali Rodríguez Tió)Logotip Serveis Socialscarnet joveL’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Triadó, va ser qui va explicar el Pressupost per a l’any 2015 en el Ple del passat 9 de desembre, en què el document es va aprovar per una àmplia majoria, 11 vots a favor (8 CiU, els 2 regidors no adscrits i 1 SI) i 6 en contra (5 PSC i 1 ERC).

Triadó va destacar els 5 objectius del pressupost que són els següents:

  1. Reforç de l’atenció social i el foment de l’ocupació
  2. Baixada d’impostos i taxes (-12% IBI i -10% escombraries) 
  3. Manteniment i millora de la qualitat dels serveis municipals (el 40% dels quals no són obligatoris per part de l’Ajuntament)
  4. Consolidació del banc de llibres gratuït pels alumnes dels centres públics de Premià de Dalt
  5. Continuïtat del transport públic gratuït per a menors de 18 anys, majors de 65 anys i persones amb discapacitat física, mental o sensorial superior al 33%

Incidència en l’atenció social i l’ocupació. Seguint la tendència dels darrers anys, el Pressupost municipal continua insistint en potenciar les àrees de Serveis Socials i Promoció Econòmica, que són les que incideixen d'una manera més directa en pal·liar els efectes de la crisi i en potenciar la reactivació econòmica al municipi.

Les partides d’ajuts socials s’han duplicat des de l’any 2007 amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats bàsiques de les famílies del poble amb dificultats. I l'any 2015 es tornen a posar en marxa el Pla 3000 (3000€ de subvenció a empreses que contractin persones aturades de Premià de Dalt) i el Pla de Foment de l’Auto ocupació (1500€ de subvenció a persones aturades que es facin emprenedores) per lluitar contra la crisi i l’atur.
El Pressupost aprovat –que puja a prop de 12M d’euros- també aposta per una millora dels carrers, voreres i zones verdes i per continuar amb la urbanització dels carrers del barri Santa Anna – Tió i amb la construcció de la sala polivalent a l’Escola Santa Anna. A banda, a partir de febrer la Societat Municipal La Pinassa farà la recollida de residus municipals, millorant el servei i fent-lo a un menor cost.

Valoracions polítiques del Pressupost. Montse Assens de SI va agrair “la participació en la confecció del pressupost i haver fet aportacions”. I va dir que “és un pressupost bastant correcte”. El regidor d’ERC, Sebastià Pujol, va votar en contra del pressupost “perquè no és el nostre i perquè tindríem moltes coses a dir”. Jaume Cases del PSC, també va votar en contra adduint que “no és el nostre pressupost i l’equip de govern no l’ha compartit amb nosaltres”i va afegir que “l’execució del pressupost és correcta però no és la nostra manera de fer”.
L’alcalde, Josep Triadó, va destacar que “a Premià de Dalt hem demostrat que és possible baixar impostos tot i tenir menys ingressos i al mateix temps augmentar i millorar els serveis a les persones i als carrers del nostre poble”.

OBJECTIUS ASSOLITS EN EL PRESSUPOST

Anàlisi del pressupost: objectius assolits

Anàlisi del pressupost: objectius assolits

Fitxer: ANALISIPRESSUPOST2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 30
Mida: 840,27 kB

INVERSIONS PER A L'ANY 2015

Inversions

Inversions

Fitxer: ANNEX_INVERSIONS_PRESSUPOST2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 234,62 kB

Below Content Viewlet

Document Actions