Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt entra a la xarxa Rescat, que unifica tasques dels cossos policials

El Conseller d´Interior, Ramon Espadaler, que visitava per primer cop Premià de Dalt, ha signat el Llibre d´Honor de l´Ajuntament

Above Content Body

Content Core

Departament d'InteriorRamon Espadaler, i l’alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, han signat aquest matí un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi a la Xarxa RESCAT de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya.

El primer tinent d'alcalde, Josep Triadó, el regidor de Governació, Jordi Navarro, així com els regidors de Cultura, Marc Tintoré; Benestar Social, Magda julià; i Educació, M. José Marín, també han acompanyat el conseller, junt al sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, Xavier Creus; el cap de l'Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar, Bonaventura Comas; i l'inspector i el sergent de la Policia Local de Premià de Dalt, Josep Miquel Escribà i Joan Carles Román, respectivament.

A més, la Policia Local de Premià de Dalt s’ha integrat al programari SIPCAT, un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el Centre d'Atenció de Trucades CAT 112 (telèfon d'emergències) i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.

Què és la xarxa RESCAT?
És la xarxa de radiocomunicacions dels cossos operatius del Departament d’Interior i d’altres agents públics relacionats amb la gestió de les emergències de Catalunya. A diferència dels operadors de telefonia mòbil, la xarxa pretén arribar a tots els indrets on siguin necessàries les comunicacions, tant a nuclis de població com a tot el territori rural, i aporta un grau de fiabilitat major per garantir la disponibilitat del servei en tot moment i especialment en situacions d’emergència. La xarxa no se satura per trucades de mòbils, té més cobertura que la telefonia convencional i resisteix en cas de manca de subministrament elèctric. Garanteix també la confidencialitat en les comunicacions i dades.

Prèviament a la signatura dels convenis, el Conseller d'Interior ha visitat les instal·lacions del Consistori, quedant gratament sorprès per les obers dels artistes de Premià de Dalt que hi ha exposades als diferents espais de l'edifici.

Després de signar el Llibre d'Honor de l'Ajuntament, Ramon Espadaler ha rebut de mans de l'alcalde un dels objectes institucionals amb què es ret reconeixement a les visites protocol·làries, en aquest cas, l'escultura "Ocell" de l'artista local Madola.

Espadaler1  Espadaler2  ESpadaler 3  Espadaler5

Below Content Viewlet

Document Actions