Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt diu SÍ a la independència amb el 89,8% dels vots

3.756 persones han votat durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre a Premià de Dalt contestant afirmativament la pregunta plantejada: "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”.

Above Content Body

Content Core

La participació en el referèndum al municipi ha estat del 57%. Un 89,8% de les persones que han votat durant la jornada del referèndum de l'1 d'octubre a Premià de Dalt ha contestat afirmativament la pregunta plantejada: "Vol que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. En total, han estat 3.756 els veïns que han triat aquesta opció. Els vots negatius han estat 330 (el 7,9 % dels participants), i s'han comptabilitzat 81 vots en blanc (1,9%) i 19 vots nuls (0,4%).

Un total de 4.186 persones han dipositat el seu vot en algun dels cinc col·legis electorals en què s'ha dut a terme el referèndum convocat pel Govern de la Generalitat de Catalunya, en què els catalans i les catalanes han manifestat la seva opinió sobre el futur polític de Catalunya. La participació al municipi s'ha situat en el 57%.

Malgrat els problemes tecnològics per a votar, no hi hagut cap incidència destacada a la jornada ni tampoc càrregues policials per a endur-se les urnes i paperetes, a diferència del que sí ha succeït a la població maresmenca de Dosrius o a altres poblacions catalanes. Durant tot el dia, les llargues cues per a votar i la protecció de les escoles amb molta gent voluntària per a evitar possibles actuacions policials han estat els fets més destacats.

Catalunya

2.262.424 catalans es van mobilitzar i van aconseguir que el seu vot fos compatibilitzat aquest diumenge 1 d'octubre. Una cita durant la qual uns 400 col·legis electorals no van poder obrir i la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van requisar urnes i paperetes fent ús de la violència. Tot i així, el “Sí” a la independència s'ha imposat al país per un 90% dels vots, amb 2.020.144 vots afirmatiu.

Cliqueu aquí per a veure els resultats a tot el país

Resultats Premià de Dalt per col·legis

Cliqueu aquí

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions