Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt diu adéu al peatge de l'autopista del Maresme

El municipi tindrà un nou accés que facilitarà la connexió viària i alhora pot ser una oportunitat de negoci per als polígons industrials existents.

Above Content Body

Content Core

Dimecres 1 de setembre l'autopista C-32 -la més antiga de l'Estat- deixa de ser de pagament i esdevé una via gratuïta després de més de 50 anys de peatges. En un termini de 6 setmanes, es preveu que es completin els treballs de demolició de les cabines. Tot i que no s'esperen problemes importants de congestió a la C-32, la Generalitat sí que preveu que, amb l'aixecament del peatge, el trànsit pugui augmentar entre un 5 i un 15% en aquesta via. 

El Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme, acordat entre el Departament de Vicepresidència, Polítiques digitals i Territori i el Consell Comarcal del Maresme, emmarca l'aixecament dels peatges amb un conjunt d'accions de millora de mobilitat a tota la comarca amb els objectius d'afavorir la connectivitat de la C-32, transformar la N-II en una via més cívica, pacificar la mobilitat urbana i abandonar definitivament models com el de calçades laterals o el de la Ronda del Maresme.

D’acord amb el Pacte per la Mobilitat Sostenible i la petició dels ajuntaments afectats, i per tal de millorar la permeabilitat de la N-II a la C-32, la Generalitat ha previst la creació de sis noves entrades i sortides a la C-32, una de les quals serà entre Premià de Dalt i Premià de Mar.

Reivindicació comarcal històrica

Des de fa anys, ajuntaments i entitats del Maresme esperaven aquest moment, després de cinqualnta anys pagant peatges. Fruit d’aquesta reivindicació, es va subscriure l’octubre de 2020 el Pacte per la Mobilitat Sostenible.

El passat 27 d’agost, el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va presentar als ajuntaments maresmencs un estudi sobre els efectes de l’alliberament del peatge i una proposta d'actuacions per al corredor de la C-32 i de l’antiga carretera N-II. En el cas de Premià de Dalt hi va assistir l'alcalde, Josep Triadó.

En una primera etapa s'aixecaran les barreres i a continuació es desmantellaran les cabines i les marquesines de les estacions de peatge, sense afectar-ne el trànsit. La supressió dels peatges troncals com el de Vilassar de Dalt s’enllestirà en un termini màxim de sis setmanes.

 

Objectius principals en el marc del Pacte per a la Mobilitat Sostenible 

  • Millorar la funcionalitat de la C-32, afavorir-ne l’accés al màxim nombre de poblacions i facilitar la connexió entre municipis mitjançant la creació de nous enllaços. Això permetrà captar una part del trànsit de pas que fins ara no l’utilitzava perquè no hi havia prou entrades a l’autopista o bé perquè el peatge era un motiu de disuassió.
  • Transformar l’N-II en un passeig cívic que millori la permeabilitat de la façana litoral. Aquest model de mobilitat més segur i sostenible inclourà l’ampliació de voreres, la creació d’un carril bici continu, la construcció de sis noves rotondes per millorar la connectivitat local i la reducció a un sol carril de circulació en cada sentit.

La mobilitat al Baix Maresme

En l’actualitat, la C-32 canalitza el 76% dels moviments diaris entre el Baix Maresme i l’Àrea Metropolitana, amb una intensitat mitjana de 94.000 vehicles. Tot i que es una proporció elevada, la via té “un excedent de capacitat important”, segons la Generalitat, que no fa preveure cap problema de congestió ni amb l’eliminació del peatge ni amb la creació de nous accessos. Es calcula que l’increment de vehicles augmentarà entre el 5 i el 15% de manera progressiva.

Entre El Masnou i Premià de Mar, l’N-II suporta el 24% del trànsit interurbà del corredor, amb una intensitat mitjana diària de 30.000 vehicles. S’estima que aquest volum és excessiu i que cal derivar-ne una part cap a la C-32. Per això la Generalitat parla d’un “reencaminament”. En una primera etapa, encara sense els nous accessos practicables, es calcula que la davallada podria situar-se al voltant del 25%.

Inversió de més de 400 milions d'euros

La inversió prevista per al conjunt d'actuacions a realitzar és de 431 milions d'euros. La Generalitat de Catalunya però té pendent rebre milions de l'Estat pel traspàs de l'N-II, en base a un acord de l'any 2009, motiu pel qual inicialment hi destinarà 120 milions, repartits al 50%, per a la C-32 i la reconversió de l’N-II entre 2022 i 2026.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions