Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt disposa de quatre refugis climàtics

Són espais que poden servir de refugi a la ciutadania davant les onades de calor

Above Content Body

Content Core

Les onades de calor són cada vegada més freqüents a Catalunya a causa del canvi climàtic. Per aquest motiu, s'han creat refugis climàtics arreu de Catalunya, concretament, més d'un miler.

A Premià de Dalt de moment n'hi ha quatre a disposició de la ciutadania:

  1. Associació de la Gent Gran (C. Sant Crist, 2). Obert els dies laborables de 15 a 20 h. Tancada del 5 d'agost a l'1 de setembre.
  2. Biblioteca Jaume Perich i Escala (Riera de Sant Pere, 88). Oberta de dl. a dj. de 15 a 20 h, i els dv. de 9 a 14 hores. Tancada del 5 al 20 d'agost. 
  3. Sala de plens de l'Ajuntament (plaça de la Fàbrica, 1). Oberta de dl. a dv. de 8.30 a 13.15 hores.
  4. Casal d'Avis de Santa Anna-Tió (plaça Mil·lenari, 1). Obert els dies laborables de 9 a 13 h i de 16 a 20 hores.

 

Què és un refugi climàtic?

És un espai públic que pot servir de refugi en situacions meteorològiques extremes, com onades de calor. Pot ser exterior, com per exemple una arbreda o un parc amb molts arbres, o un espai interior, com una biblioteca. Si es tracta d’un espai interior, es recomana que s’hi mantingui una temperatura de 27 °C durant l’estiu i de 19 °C durant l’hivern.
També es recomana que sigui el màxim d’accessible possible i que disposi de bancs o cadires per seure, d’aigua gratuïta per beure i que ofereixi seguretat als usuaris.
En el cas de biblioteques, piscines o centres cívics, compatibilitzen el seu ús habitual amb la funció de refugi climàtic, per la qual cosa no són instal·lacions assistencials.

 

On es poden consultar?

S’han agrupat els refugis disponibles en un mapa interactiu amb un cercador. Al mapa es pot cercar per tipologies (piscines, biblioteques, poliesportius...) per municipi o per comarca. També hi ha informació sobre l’horari i altres serveis. Podeu consultar el mapa de refugis climàtics de tot Catalunya aquí

Below Content Viewlet

Document Actions