Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt, convidat a l’agermanament cultural entre Viladrau i l'Aleixar

Properament, el municipi s’hi afegirà com a vila agermanada per la literatura de Marià Manent i Cisa

Above Content Body

Content Core

 

Dissabte 5 de novembre, l'Ajuntament de Premià de Dalt va ser convidat a la localitat osonenca de Viladrau per a participar de l'acte d'agermanament cultural entre Viladrau i l'Aleixar -aprovat pel ple d’aquest consistori el passat 3 d’octubre de 2022- i contextualitzat per la figura del literat i poeta Marià Manent. Concretament, hi van participar el regidor de Cultura, Ramon Golart, i el regidor de Promoció de la vila, Carles A. Medina.

El motiu de la trobada és que pròximament Premià de Dalt també entrarà en aquest agermanament que serà a tres bandes ja que les poblacions en qüestió tenen en comú que l'obra del poeta, prosista, crític literari i traductor Marià Manent (Barcelona 1898 -1988) ha estat lligada, al llarg de la seva trajectòria intel·lectual, sobretot a tres paisatges: Premià de Dalt, un dret d'on provenen els seus ancestres i amb el que té un contacte assidu; Viladrau (Osona) on passa la Guerra Civil; i l’Aleixar (Baix Camp), vinculat a la nissaga de la seva esposa. Aquest estret lligam amb el paisatge, ha fet que Marià Manent sigui un dels escriptors que conformen el cànon paisatgístic català.

Les tres poblacions tenen nomenclàtor i rutes vinculades a la figura de l'escriptor i concretament Premià de Dalt, compta amb el passatge Marià Manent, l'Escola Marià Manent, la ruta “Passejant amb Marià Manent” i un dels premis literaris més antic de Catalunya, que enguany celebra la 46a edició, i que porta el seu nom, els Premis Marià Manent.

L'acte d’agermanament cultural va consistir en una recepció institucional a l’Ajuntament de Viladrau, una conferència sobre la figura i obra de Marià Manent a càrrec de la Sra. Fina Anglès, la inauguració d'una plaça i d'un monument commemoratiu d'aquest fet i la inauguració virtual de la Ruta literària de Marià Manent. L’esdeveniment  comptar amb una important representació de la família Manent tan vinculada a Premià de Dalt.

Below Content Viewlet

Document Actions