Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt congela les taxes i manté tots els impostos per sota de l'IPC

Above Content Body

Content Core

El plenari de l'Ajuntament de Premià de Dalt va aprovar el dilluns 13 d´octubre la modificació de les ordenances fiscals per a l'any vinent amb el vot a favor de l'equip de govern (CiU, ERC i PPC) i amb el vot en contra del PSC. El govern, a través del regidor d´Hisenda, Josep Triadó, va assegurar que “els tributs del 2009 quedaran per sota de l'IPC interanual català agost 07/agost 08, fixat en el 4,8%, i la majoria d'impostos es congelen”. El regidor i portaveu del govern va destacar el fet que “som coherents amb el que sempre hem defensat, és a dir, que els impostos i taxes estiguin per sota de l'IPC interanual català”. Segons Josep Triadó, "l'objectiu és actualitzar la càrrega als contribuents tenint com a referent l´IPC del 4,8% i continuant amb la línia que hem seguit els darrers anys de millora de la gestió dels recursos".

Durant la presentació de les noves ordenances fiscals pel 2009, el regidor d'Hisenda va informar que els tributs més importants es congelen com per exemple el de Vehicles, el de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), el de l'Increment de Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana o l'Impost sobre Activitats Econòmiques. Com a novetat, l'Impost sobre Obres i Construccions incorporarà bonificacions a les obres de millora de les façanes i a les obres d'acondicionament dedicades a la supressió de les barreres arquitectòniques.  Pel que fa a l'Impost de Béns Immobles (IBI), el tipus passa del 0.92 al 0.94, quan el tipus màxim per aplicar per part dels Ajuntaments pot arribar a l'1.1. La taxa de residus augmentarà l'IPC. Josep Triadó explicava que “en el seu conjunt, hi haurà una rebaixa efectiva dels impostos perquè aquests estan per sota de l´IPC que fixa l´Institut Nacional d´Estadística”.
 
El responsable de la hisenda municipal va defensar que amb aquestes ordenances ficals “queda demostrat que es compleix amb el compromís adquirit de mantenir els impostos per sota del que marca l'IPC”. El primer tinent d'alcalde va afegir que “el consistori se centrarà en la contenció de la despesa, tal i com quedarà reflectit en el pressupost municipal per l'any vinent, i en la promoció dels recursos propis però sense renunciar a la prestació de serveis necessaris que fan de Premià de Dalt un poble amb bona qualitat de vida”. I afegeix, “donada la situació econòmica hem estat sensibles i hem volgut rebaixar la càrrega fiscal als ciutadans mantenint però la qualitat dels serveis que dóna l'Ajuntament“.

L'aprovació inicial de les ordenances és un pas previ a l'elaboració de la proposta de pressupostos 2009, que veurà la llum, previsiblement, abans de final d´any.

Below Content Viewlet

Document Actions