Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt batega amb La Marató aquest cap de setmana

Trenta són les activitats que la societat civil de Premià de Dalt ha organitzat i prepara per a participar del fenomen solidari que és La Marató, un dels que més recapta de tot el món

Above Content Body

Content Core

Les entitats organitzen diverses activitats per a recaptar fons. Algunes de les activitats ja es van fer al setembre, com la caminada nocturna a Montserrat del Grup Excursionista La Tortuga, mentre que d’altres tenen lloc aquest cap de setmana o una mica més tard, com per exemple el primer passi del Pessebre Vivent que organitza el Grup Carnestoltes el proper 22 de desembre.

Dissabte dia 15 a les 6 de la tarda, la Col·lecció Literària Elisenda Sala, l'Associació Relataires en Català i l'Associació d'Artistes de Premià de Dalt presenten 'Per la vida, arts i lletres solidàries', un acte amb lectura de poemes i relats a càrrec dels seus autors i lliurament de diplomes a la sala auditori de Can Figueres.

Diumenge dia 16, dia de La Marató, també s’han programat activitats i la tercera edició de la línia de l’euro solidari, que unirà l’antic Ajuntament i l’actual amb una línia blanca de 10 cm d’ample on totes les persones que vulguin podran dipositar-hi monedes d’euro.

A part de la línia de l’euro solidari, a les 11 del matí el gimnàs del poliesportiu presenta el segon Flashmob Marató 2018; la Merceria – Racó de la Teresa es vendran articles artesans de llana; a les 7 de la tarda al Teatre de la SC Sant Jaume, l’AV del barri Sta. Maria, Sta. Anna – Tió estrena l’obra ‘Vivir’ a càrrec del Grup de Teatre Dones del Barri; i durant tot el matí, des de les 10 a les 2 de la tarda, el pati de Sant Jaume acull la final del torneig de futbol sala dels diversos cursos de les escoles Marià Manent i Santa Anna, activitats de l'Associació de la Gent Gran, xocolatada del BAr de Sant Jaume, rifa d'0un cobrellit d'artesania de la Casa del Terçó, inflables de Mòbilparc, flashmob del Gimnàs del Poliesportiu, venda de samarretes de l'ANC i cursa solidària de La Milla amb 7 Sports.

En total, 44 entitats locals col·laboren amb La Marató 2018 a Premià de Dalt i 54 establiments comercials. 

Solidaritat de tot el país

La mobilització de la societat catalana entorn de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio és un dels trets que converteix aquest programa en un esdeveniment únic, en una festa col·lectiva que transcendeix el plató televisiu. Per cada nova edició de La Marató, la ciutadania pren la iniciativa en l'organització d'actes festius que tenen com a objectiu incrementar el marcador del programa. Són moltes les fórmules que les entitats ideen per recaptar diners en un ambient participatiu i solidari.

Entorn d’1 milió de persones participaran en les activitatspopulars que, novament, entitats i col·lectius organitzaran per tot Catalunya per sensibilitzar i recaptar fons per a La Marató. L’esport, la música, la gastronomia i les tradicions ompliran de festa solidària les 42 comarques catalanes i s’estendran també a l’estranger.

El càncer, campanya de La Marató 2018

És la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i, la segona, entre les dones. Cada dia moren 28 persones de càncer, és a dir, més de 10.000 a l'any. Gràcies a la investigació biomèdica, a Catalunya, la supervivència al càncer ha crescut un 7% en els últims 10 anys i la mitjana se situa, actualment, en el 55%. Però malgrat els avenços que s'han fet en tractaments, mètodes de diagnòstic i prevenció, la incidència del càncer segueix sent molt alta: 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones tindran càncer al llarg de la seva vida. Cal seguir investigant per millorar la supervivència de les persones que tindran aquesta malaltia.

Quins tumors són els més freqüents?

En els homes, els càncers més habituals són els de pròstata (amb un supervivència del 90%), el colorectal (amb una supervivència del 55%) i el de pulmó (amb un percentatge de supervivència baix, del 15%, després de 5 anys des del moment del diagnòstic).

En les dones, el tumor més freqüent és el de mama (amb una supervivència del 90%), el colorectal (amb un 55% de supervivència) i el d'endometri (que amb una supervivència del 76% aviat quedarà desbancat pel de pulmó).

#HoVisc

Alguna persona que estimes té càncer? Tu n'has tingut? Fes-te una foto o un vídeo amb el nom d'una persona estimada que tingui o que hagi tingut aquesta malaltia i publica-la a les xarxes socials amb l'etiqueta #HoVisc. Si tu has tingut un càncer, posa de què al cartell: "pulmó", "mama", etc. Fem-ne visible l'impacte. El càncer ens toca a tots de prop.

Descarregueu-vos totes les activitats programades a Premià de Dalt clicant a l'interior de la imatge.

Below Content Viewlet

Document Actions