Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt assoleix la segona flor d'honor del programa "Viles Florides"

Enguany han participat 14 municipis, quatre dels quals són del Maresme

Above Content Body

Content Core

2a flor d'honorCardedeu ha estat l'escenari avui 15 de juliol de l'acte d'entrega de les distincions "Viles Florides" que valoren la feina ben feta pels pobles i ciutats de Catalunya en la millora dels seus espais verds i enjardinats. Concretament, va recollir el guardó, la segona flor d'honor, el regidor de Medi Ambient i Via Pública, Antoni López Guillén, qui es mostrava molt satisfet en haver passat d'1 a 2. L'acte va ser presidit pel Conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, l'Hble. Sr. Josep M. Pelegrí.

El certamen Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, el Consorci de Comerç de Catalunya i l’Agència Catalana de Turisme, i reconeix l’esforç dels municipis catalans que aposten pels seus espais verds per dinamitzar l’economia i el turisme i millorar la qualitat de vida i el benestar de la ciutadania.

En aquesta segona edició, el concurs ha valorat l'estat general dels espais verds que hagin tingut com a objectiu potenciar-los com a atractiu turístic i de dinamització comercial i conscienciar la ciutadania envers les polítiques sostenibles. Un jurat, format per nou professionals dels sectors del viverisme, la jardineria i el paisatgisme, ha valorat els 14 municipis inscrits, entre ells, Premià de Dalt.

Viles Florides va rebre el passat 3 d’octubre el Premi Garden al millor Projecte en Àrees Verdes concedit pel grup editorial TPI en col·laboració amb FEPEX en el marc de la fira Iberflora celebrada a València. Els premis reconeixen els productes i projectes més innovadors del sector ornamental a l'Estat espanyol.

Descripció del jurat sobre Premià de Dalt
És un municipi amb una ubicació especialment privilegiada en el Maresme, prop de Barcelona, però molt dispers sobre el seu territori. En aquest entorn cal destacar la millora experimentada per les zones enjardinades, i els vials arbrats, així com la innovadora adequació dels escocells dels plàtans de la riera, amb materials porosos semirígids. Seguint una voluntat de treballar a llarg, l’ajuntament ha emprès un inventari individualitzat dels arbres del municipi, així com un pla quadriennal d’esporga d’aquest arbrat.

Aquí trobareu l'Àlbum de Fotos de l'esdeveniment

Below Content Viewlet

Document Actions