Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt aprova una moció en suport a les consultes populars

Above Content Body

Content Core

El Ple municipal de Premià de Dalt va aprovar el 26 d'octubre amb el suport de CiU i ERC una moció en suport a l'organització de consultes populars al municipi, mentre que el PSC i el PP hi van votar en contra.

El text insta l'Ajuntament a "expressar el reconeixement a les entitats del poble i/o particulars que vulguin iniciar el moviment per a promoure una consulta sobre la sobirania al nostre país, en la línia del que va aprovar l´Assemblea General Extraordinària de la Societat Cultural Sant Jaume el passat 17 d´octubre" i en un dels punts estableix l´acord de “mantenir l´Ajuntament al marge del procés de consulta”.

En la defensa de la moció, el portaveu de Covergència i Unió, Josep Triadó, va manifestar que “ens sembla anacrònic intentar posar traves a consultes populars, quan s´han d´entendre com un clar exercici de participació democràtica”. L´alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, va afirmar que “l´Ajuntament donarà suport a qualsevol entitat que vulgui exercir el dret a decidir a través d´una consulta i entenc que cap delegat del govern ni ningú pot qüestionar o treure legitimitat a una consulta que neix de la societat civil”.

De fet, fruit de l´esmentada assemblea a la SC Sant Jaume, va sorgir una Comissió de socis que és qui convoca els veïns i veïnes de Premià de Dalt a una Assemblea Popular –oberta a tothom- que tindrà lloc el proper dissabte 7 de novembre a la Societat Cultural Sant Jaume (Riera de Sant Pere, 147) a les 11 del matí.

A partir de la celebració de l´Assemblea Popular, es preveu formar la Comissió Ciutadana i seguidament  aprovar el Protocol Electoral de la pròpia Consulta, la qual es pretén dur-la a terme el proper 13 de desembre de 2009.

Cal recordar que l´Assemblea General Extraordinària de la Societat Cultural Sant Jaume va votar favorablement a què l´entitat encapçalés aquesta iniciativa popular amb 84 vots a favor, 21 en contra i 2 en blanc, el passat 17 d'octubre.

Below Content Viewlet

Document Actions