Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt amb el Dia Mundial de la presa de consciència sobre l'abús i el maltractament a la gent gran

Divendres 15 de juny a l'Espai Respir es presenta una original campanya a base de postals protagonitzada per persones grans del poble i també s'ha organitzat una xerrada a tres veus

Above Content Body

Content Core

L'Ajuntament de Premià de Dalt, a través de la regidoria de Benestar Social i Família, ha posat en marxa la campanya 'Bon tracte' que vol sensibilitzar tota la societat sobre la violència que pateixen algunes persones d'edat avançada i alhora fomentar el respecte a aquest col·lectiu. Es tracta d'un fenomen poc conegut, silenciós, del qual la societat en fgeneral no n'és prou conscient.

Sis postals conformen la campanya 'Bon tracte', els protagonistes de la qual són persones usuàries de l'Espai Respir de Premià de Dalt. La Teresa, que gaudeix molt de la companyia dels més petits; la Victòria a qui li agrada sortir amb les amigues; la Maria, que agraeix el suport dels altres per segir fent la seva vida; la Teresa que gaudeix d'estar ben atesa i que reivindica el respecte entre persones i alhora promoure les bones relacions; l'Agustina per qui és clau fer lliurement allò que li agrada com ara cantar; i l'Adela, que el dia en què es va jubilar va decidir que el poble on volia envellir era Premià de Dalt.

La campanya es presenta públicament divendres 15 de juny, a les 18.00 hores, a l'Espai Respir, el Centre de serveis d'Atenció a la Gent Gran.  En el decurs de l'acte, la regidora de Benestar Social i Família, i psicòloga de professió, Magda Julià; la coordinadora de Serveis Socials i Treballadora Social, Núria Riera i la directora de l'Espai Respir, Maria Planas, faran una xerrada a 3 veus, 'Desmitificant la gent gran', 'Indicadors der sospita i factors de protecció a l'entorn familiar' i 'Bon tracte i atenció centrada en la persona', respectivament.

Quins són els objectius de la campanya 'Bon tracte'?

  • Donar a conèixer els diferents tipus de maltractament
  • Acabar amb els prejudicis i estereotips associats a la gent gran
  • Reivindicar el paper actiu de les persones d'edat avançada en la nostra societat i el dret a la seva autodeterminació
  • Difondre valors positius, de cura i respecte, envers aquestes persones
  • Afavorir el canvi social respecte el tracta a aquest col·lectiu

L'envelliment de la població és un fenomen important de transformació social que porta associats canvis en la quotidianitat de les persones i en les relacions entre generacions, així com en la vida dels municipis. En aquest nou escenari, cal estar molt alerta a les situacions de vulnerabilitat que poden patir les persones grans com ara maltractament o abús físic, sexual, psicològic o emocional així com l'abandonament, la negligència o l'abús material o financer. Aquestes diferents expressions d'abús són una d eles formes de violència més ocultes en la nostra societat.

Amb la campanya 'Bon tracte' es vol evidenciar sotuacions reals de veïns i veïnes de Premià de Dalt que mostren situacions amb bon tracte cap a les persones grans. Així, en elles les protagonistes reivindiquen rebre afecte, ser escoltat/da i tractat/da amb respecte, respectar les decisions i desitjos, decidir com i on vol viure i decidir sobre els seus diners.

Descarregueu-vos la campanya en aquest ENLLAÇ.

 

Below Content Viewlet

Document Actions