Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt acull el segon comitè d'avaluació i seguiment del Pla de Barris

L´any 2012 s´han invertit 239.400€ entre un i altre municipi

Above Content Body

Content Core

Pla de BarrisAmb la presència del Delegat del Govern de la Generalitat a la província de Barcelona, Fernando Brea, i encapçalat per l’alcalde, Joan Baliarda, la sala de sessions de l’Ajuntament ha estat l’escenari del segon comitè d’avaluació del Pla de Barris Santa Maria – Santa Anna – Tió en què s’han valorat les actuacions dutes a terme fins avui. L’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, no ha pogut assistir per motius d’agenda. Representats de diversos departaments de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, les regidores responsables del Pla de Barris tant de Premià de Dalt com de Premià de Mar, M. José Marín, i Anna M. Medina, respectivament, així com altres regidors i diversos integrants de la societat civil del barri també han participat del comitè.

El coordinador del Pla de Barris, Josep M. Parera ha detallat els 4 àmbits d’actuació del pla:

  1. Connexió dels dos nuclis urbans esponjant el barri
  2. Actuació a l’espai públic interior (rehabilitació d’edificis, clavegueram, carrers, voreres...)
  3. Millora de la qualitat de vida dels veïns/es
  4. Mecanismes estables de col·laboració entre els dos ajuntaments

En la reunió s’ha deixat palesa la dificultat econòmica de la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual s’ha apostat per les millores en matèria de formació i ocupació en detriment de les actuacions urbanístiques i en matèria d’infraestructura. En aquest sentit, l’alcalde, Joan Baliarda, ha destacat “la preocupació que tenim ambdós ajuntaments per a trobar els mecanismes que garanteixin el cobrament de les subvencions abans d’afrontar segons quines obres de certa envergadura”. Fins a data 31 de desembre de 2012, l’Ajuntament de Premià de Dalt ha realitzat inversions al barri per un import de 160.000€ mentre que Premià de Mar ho ha fet per 179.400€. La Generalitat subvenciona el 75% i el 50% d’aquestes despeses, respectivament.

El Delegat del Govern, Fernando Brea, ha destacat en la seva intervenció "els criteris de prudència i austeritat que marquen el desenvolupament del Pla de Barris i s’ha compromès a traslladar als alcaldes informació de primera mà sobre previsions de pagament fruit de la reunió que mantindran els Consells Territorials amb Presidència properament". La regidora de Serveis Socials i Habitatge de l’Ajuntament de Premià de Mar, Anna M. Medina ha valorat molt positivament “les moltes intervencions realitzades en temes socials, d’igualtat i formació per tal d’equilibrar una certa aturada en temes més urbanístics”, i ha destacat el paper aglutinador que ha de jugar la Biblioteca Martí Rosselló. Per la seva banda, el cap del Servei de Planificació d'habitatge i millora urbana de la Diputació de Barcelona, Ferran Barba, va informar del suport que la Diputació ofereix als plans de barris a través del Catàleg de Serveis i Activitats, és a dir, recursos de caràcter tècnic o econòmic. Finalment, el tècnic de l'Oficona de Gestió del programa de Barris de la Generalitat de Catalunya, Rafel Garcia, ha posat al servei de Premià de Dalt i Premià de Mar, "les xarxes de campanyes per a promoure el comerç al barri i per a dinamitzar els locals buits".

Below Content Viewlet

Document Actions