Notícies

Navigation Bar

Premià de Dalt acull “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicenç Lozano

L’Aula d’Extensió Universitària de Premià de Dalt ha programat la xerrada “Els secrets del Vaticà” a càrrec del periodista, Vicenç Lozano, per a dimecres 5 d'octubre a les 18.30 h.

Above Content Body

Content Core

L'Aula proposa aquesta tarda, concretament a dos quarts de set,  fer un recorregut per l’actual Vaticà, les intrigues i complots contra l’actual Papa Francesc, l’ofensiva de la ultradreta contra el pontificat i la utilització dels escàndols de pederàstia.  A través d ela conferencia de Vicenç Lozano descobrireu com viu el Papa dins de la Santa Seu, la seva agenda pels pròxims anys… tot ben farcit d’anècdotes personals i investigacions periodístiques rigoroses.

L'acte té lloc al Casal Jove (entrada per passatge Sant Crist).

L'Aula és una entitat la finalitat de la qual és facilitar l’accés a la cultura en l’àmbit universitari a les persones adultes i amb aquest objectiu cada trimestre organitza, amb el suport de la regidoria de Cultura, un seguit de conferències de temàtica diversa. La quota a nual per les persones sòcies té un preu de 40 EUR, mentre que cada conferència per a les persones no sòcies val 5 EUr.

Vicenç Lozano

És periodista i historiador, especialista en Itàlia i en el Vaticà. Redactor de la secció d’Internacional de TV3 des del 1984. Ha treballat, a més, en d’altres mitjans de comunicació com El 9 Nou, Diari de Barcelona, El País, El Correo Catalán i ha col·laborat amb la RAI (Corresponsal a Espanya del programa Lavori In Corso). Ha estat enviat especial a Itàlia i al Vaticà de TV3. També ha cobert esdeveniments de gran abast comunicatiu i històric com els macrojudicis a la Màfia (1986) a Itàlia i als Estats Units, la guerra dels Balcans a Sèrbia i Croàcia (1991 – 1995) i a Kosovo el 1999. És coautor del llibre “El món en un minut i mig” (2000), i autor de “Intrigues i poder al Vaticà” (2021), on el periodista repassa 35 anys com a enviat especial a la Santa Seu i recull les claus per entendre el Vaticà, un univers de poder més enllà de la religió, perquè aquest petit estat desperta tants interrogants con nombrosos són els obstacles que tradicionalment ha posat a la transparència Ha impartit conferències a les Universitats nord-americanes de Colúmbia, Berkeley i UCLA.

1r trimestre curs 2022-23

La propera xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària de Premià de Dalt serà el dimecres 19 d'octubre. Serà a càrrec de la doctora en Història, Núria CAstellano i Solé, sota el títol "Dones i treball a Egipte". Consulteu aquí tot el programa del 1r trimestre.

 

Below Content Viewlet

Document Actions