Notícies

Navigation Bar

Passeu una bona revetlla de Sant Joan i amb precaució

Consells per a gaudir de la festa

Above Content Body

Content Core

cocafocSant Joan és el conjunt de celebracions que celebren el solstici d'estiu, la nit més curta de l’any i el moment que assenyala el moment de màxima exposició solar. Tot i que el solstici és el dia 21 de juny, la festa se celebra especialment la nit del 23 al 24 de juny, coincidint amb la diada del sant. Sant Joan és una festa col·lectiva i exalta la vida i l’amor. La seva riquesa simbòlica difícilment pot competir amb cap altre celebració ja que uneix el foc, l’aigua, les herbes remeieres, les cançons, les dites, les bruixes, els balls i fins i tot els rituals de buscar parella. Són habituals les revetlles amb coques i les fogueres acompanyades de petards i coets.

Per gaudir de les revetlles i tradicions catalanes cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards. Aquí teniu un recull de les precaucions que trasllada la Generalitat de Catalunya.

Quant als petards, s’ha de vigilar el comportament dels més petits, seguir les instruccions d’ús dels fabricants i no llançar coets a prop del bosc.

Les fogueres s’han d’encendre aïllades dels edificis, sempre sota la supervisió d’adults i no s’hi ha de llançar elements que puguin explotar o enlairar-se.

En els correfocs cal seguir les instruccions dels organitzadors i vestir-se adequadament.

CONSELLSDE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

En Pau, l'Arnau i l'Anna a... Quina revetlla! La sèrie de còmics "En Pau i l'Anna a. .." s'emmarca dins de la campanya de sensibilització "Revetlles amb precaució" que porta a terme la Direcció General de Protecció Civil. El guió del còmic és de Montse Batalla i el dibuix és a càrrec de Xevi Domínguez. Aquest còmic apropa els consells de prevenció i informa sobre la manipulació correcta dels petards.

Còmic, revetlles segures

Còmic, revetlles segures

Fitxer: comic_revetlles_2010_ok.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 28
Mida: 5,91 MB

ELS RISCOS DELS FOCS I PETARDS

Per gaudir de les revetlles i tradicions catalanes cal tenir en compte els riscos que comporten el foc i els petards.

Quant als petards, s'ha de vigilar el comportament dels més petits, seguir les instruccions d'ús dels fabricants i no llançar coets a prop del bosc.

Les fogueres s'han d'encendre aïllades dels edificis, sempre sota la supervisió d'adults i no s'hi ha de llançar elements que puguin explotar o enlairar-se.

En els correfocs cal seguir les instruccions dels organitzadors i vestir-se adequadament.

CArtell Feu la festa amb seguretat 2015

CArtell Feu la festa amb seguretat 2015

Fitxer: Poster_Feu_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 1,2 MB

Quadríptic 2015, Feu la festa amb seguretat

Quadríptic 2015, Feu la festa amb seguretat

Fitxer: Quadriptic_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 5,25 MB

Recurs cocaCoques de Revetlla: Consells per comprar i conservar correctament les coques de revetlla

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha demanat la col·laboració de les federacions catalanes de les associacions dels gremis de flequers i de pastisseria i de la Comissió d’Alimentació de la Confederació de Comerç de Catalunya, per tal que recordin als seus agremiats la responsabilitat d'extremar les normes bàsiques d'higiene i complir amb les bones pràctiques de manipulació.

Igualment, com cada any, ofereix als consumidors una sèrie de consells a l’hora de comprar i conservar les coques de revetlla.


Recordeu:

  • Adquiriu les coques en un establiment apte per a l'elaboració i/o la venda d'aquests aliments.
  • Compreu el tipus de coca (farcida o no) en funció de les possibilitats de conservar-la fins al moment del consum.
  • Conserveu en fred fins al moment del consum les coques que contenen crema o nata (si no les consumiu en la seva totalitat, retorneu-les ràpidament a la nevera).
  • Si heu de fer un desplaçament llarg i no podeu assegurar la seva conservació en fred, és millor comprar coques que es poden conservar a temperatura ambient, o bé preveure'n l'adquisició en el lloc de destinació.

Consells a l'hora de fer i conservar les coques de Sant Joan.

Higiene als obradors de pastisseria.

Més informació sobre les coques de revetlla en aquest enllaç.

Recepta de la coca de Sant Joan.

Campanya 112: Revetlles amb precaució

Below Content Viewlet

Document Actions