Notícies

Navigation Bar

Pares i mares conductors, sota la lupa dels seus fills

Utilitzar el mòbil, superar la velocitat permesa, cridar o insultar els altres conductors són hàbits que els infants observen al volant per part dels seus pares

Above Content Body

Content Core

La nova campanya de conscienciació del Servei Català de Trànsit posa en relleu que la percepció que tenen els pares sobre la seva manera de conduir no coincideix sempre amb la dels seus fills. 

Què diuen els fills de la manera de conduir dels seus pares i mares? Aquest és l’eix central de la nova campanya que el Servei Català de Trànsit (SCT) que posa  en marxa  avui amb l’objectiu de prevenir la sinistralitat a la xarxa viària catalana. Amb el lema, Els nens sempre ens diuen la veritat. Al volant, no te la juguis, aquesta acció divulgativa reflecteix que la percepció positiva que tenen els pares d’ells mateixos com a conductors no es correspon en general amb la realitat, segons el que observen els seus fills quan viatgen com a acompanyants. D’aquesta manera, es pretén que els conductors que són pares reflexionin sobre les actituds que adopten al volant de manera quotidiana, que no perceben com a inadequades però que realment sí que ho són, tal com constaten els seus fills.


Conduint  fas imprudències?

En la iniciativa han participat vuit famílies anònimes; pares i mares amb els seus fills, d’entre 7 i 14 anys. La campanya consisteix en plantejar als progenitors, de manera individual, la pregunta de si cometen imprudències quan agafen un vehicle. Just després, es dona veu als seus respectius fills, als quals se’ls fa la mateixa pregunta per comprovar si les respostes coincideixen. Els menuts confessen de manera sincera i informal quins són els comportaments de risc que adopten els seus progenitors quan condueixen. La conclusió és que el que diuen els adults discrepa de les impressions dels fills. Actituds de risc com l'estrès i l'agressivitat o conductes negligents com manipular el mòbil mentre es condueix són alguns dels hàbits que els infants revelen en els vídeos davant la sorpresa dels seus pares, que contràriament afirmen conduir sempre amb precaució i respectar les normes.

La sinceritat dels infants posa en evidència actituds que observen per part dels seus progenitors i que saben que no són correctes, com per exemple: “Mira el mòbil un moment per missatges, per si és important.”, “Accelera i després frena súper ràpid”, “Arrenquen i nosaltres no estem lligades”, “Si està enfadada sí que pita”, “De vegades diu paraulotes” o “Criden”.

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions