Notícies

Navigation Bar

Onada de calor fins al divendres 29 de juny

A causa de la persistència de les altes temperatures, entre dimarts i divendres es preveu un episodi d'onada de calor que afectarà tot Catalunya

Above Content Body

Content Core

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que durant els propers dies l'Estat espanyol estarà sota el radi d’acció d’una massa d’aire molt càlid que donarà lloc a un episodi d’onada de calor a Catalunya.

La temperatura seguirà pujant dimarts i dimecres i es mantindrà alta fins el cap de setmana, quan començarà a davallar a causa de l’arribada d’una pertorbació que desplaçarà la massa d’aire càlid cap a la Mediterrània. Així doncs, entre dimarts i divendres es podran superar els percentils 98 de les temperatures màximes de l’estiu (veure el següent mapa), és a dir, les temperatures que estan dins el 2% dels dies més càlids d’una sèrie de 30 anys.

Tot i que es preveu que aquests valors es superin amb més probabilitat a l’interior de Catalunya, entre dijous i divendres també es podran sobrepassar a punts del litoral i del Prelitoral.

Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de temperatura màxima extrema per dimarts, i un preavís d’onada de calor pel període comprès entre dimarts i divendres.

Més informació al seu web i a les xarxes socials @meteocat i facebook

Mapa de la calor (SMC)

També trobareu tota la ifnormació sobre el cop de calor al Canal Salut de la Generalitat de Catalunya. La gent gran pot descarregar-se un manual en PDF sobre la seva hidratació.

Alhora, pdoeu consultar el web de l'estiu 2012.

Below Content Viewlet

Document Actions