Notícies

Navigation Bar

Inscripcions obertes als tallers per ajudar les persones cuidadores de familiars en situació de dependència

Els tallers es fan amb el suport de la Diputació de Barcelona i comencen el dijous 3 d'octubre de 2019

Above Content Body

Content Core

Inscripcions obertes als tallers per ajudar les persones cuidadores de familiars en situació de dependència
FOTO: Diputació de Barcelona

Els tallers de Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM) són un recurs que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis per tal de donar suport i reduir l’estrès de les persones cuidadores de familiars en situació de dependència.

Els grups estarann formats per entre 16 i 20 persones cuidadores. Funcionaranal llarg de 10 o 16 sessions, d’una durada d’hora i mitja cadascuna. L'activitat tindrà lloc al Casal d'Avis Santa Anna, a la plaça Mil·lenari núm 1. Començaran el dijous 3 d'octubre de 2019, de 10 a 11.30 h.

L’objectiu és generar vincles de relació, de suport i d’ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.

Llarga trajectòria de suport a les famílies
El programa de Grups de Suport Emocional i Ajuda Mútua de la Diputació de Barcelona va començar l’any 2009 i, des d’aleshores, és un dels recursos que més sol·liciten els ajuntaments i que s’amplia cada any. Aquest any 2019 són 86 els municipis que han demanat a la Diputació de Barcelona suport per organitzar un Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua, entre ells, Premià de Dalt.

Atenció a les persones grans

Promoure polítiques socials orientades a la cohesió i la reducció de desigualtats és un dels objectius de la regidoria de Benestar Social i l’atenció a les persones grans, en situació de dependència o discapacitat, i les seves famílies cuidadores en són un element fonamental.

La responsabilitat de tenir cura d'una persona dependent pot ocasionar esgotament físic i emocional, de manera que les persones cuidadores necessiten suport i descans tant per garantir el seu benestar com per proporcionar a la persona amb dependència una atenció òptima.

Què són els Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua?
Es tracta d’un espai de relació i intercanvi d’experiències, pensat per evitar la soledat i reduir la sobrecàrrega emocional i física de la cura. L’objectiu és generar vincles de relació, de suport i d’ajuda mútua entre les persones cuidadores perquè puguin compartir l’experiència de cuidar d’una manera satisfactòria.

Amb l’ajuda d’un professional de la psicologia, les persones cuidadores poden trobar estratègies per gestionar millor les seves necessitats i conflictes, així com les emocions i sentiments que sorgeixen durant el procés de cura per tal de prevenir i evitar situacions d’esgotament. Alhora, els grups aporten informació sobre els diferents recursos de suport existents al territori.

Aquest servei, que la Diputació desenvolupa en col·laboració amb els ens locals i entitats del sector, contribueix a reduir l'impacte negatiu que de vegades poden experimentar les persones cuidadores i, per tant, a millorar també la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

Inscripicions

Per a més informació, us heu d'adreçar als Serveis Socials Municipals (plaça Mil·lenari, 5), trucar al telèfon 93 693 15 91 o bé escriure al correu electrònic

 

Below Content Viewlet

Document Actions