Notícies

Navigation Bar

Nova alerta meteorològica per possible neu aquesta tarda

La informació la trasllada el Consell Comarcal del Maresme

Above Content Body

Content Core

Recurs neuLa neu pot tornar a fer acte de presència al Maresme aquesta tarda. El servei de meteorologia del Consell Comarcal ha activat l'alerta davant la previsió de precipitacions en forma de neu a cota 300, però que poden baixar en moments puntuals fins a cota 0. Aquesta situació es produirà entre les 16:00h i les 23:00h.

Les zones nord i central de la comarca són les que, segons les previsions actuals, es poden veure més afectada pels xàfecs en forma de neu. Tot i això, és una situació que es pot extendre a tota el Maresme.

Segons ha indicat el servei de meteorologia comarcal, les precipitacions a la franja costanera seran localment molt intenses, però de curta durada. Això pot impedir que la neu qualli. Tot i això, es recomana als ajuntaments que a partir de les 22:00h / 23:00h escampin sal en les zones més problemàtiques dels municipis per evitar la formació de plaques de gel.

Les temperatures aquesta nit arribaran als -3 graus a l'interior de la comarca i a la zona costanera es quedaran per sobre de 0.

Protecció Civil manté la Prealerta del Pla PROCICAT pel fred intens
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la prealerta del pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la situació de risc per fred. Es preveu que aquest fenomen de fred intens es repeteixi la matinada de dimarts a dimecres.També es manté la Prealerta del pla NEUCAT per la possibilitat, baixa, d’alguna precipitació en forma de neu en algun punt del litoral i prelitoral de Barcelona aquesta matinada. No es preveu que puguin produir afectacions. Segons informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveu que es puguin assolir temperatures mínimes extremes per sota de les habituals per l’època. La previsió afecta la meitat nord de Catalunya i les comarques del Prelitoral, centre i puntualment a l’interior del terç sud del país.

Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat demana als ajuntaments que assegurin mantenir els dispositius preventius i les infraestructures a punt per atendre la població vulnerable, en cas de necessitat. A la població, Protecció Civil recomana que:

  • Estigueu atents a la informació meteorològica a través dels mitjans de comunicació i les Twitter
  • Tingueu en compte els consells davant del fred a través d'aquest ENLLAÇ i seguiu l’evolució de l’episodi a través del compte de Twitter
  • Davant la baixada de temperatures, tingueu presents també els consells per evitar accidents per la mala combustió d’estufes i calderes. 
  • Trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.
  • En zones on baixin molt les temperatures cal evitar que les canonades es glacin i rebentin deixant que corri un petit rajolí d'aigua o tapant amb un drap les claus de pas o aixetes

Prealerta pla NEUCAT
Protecció Civil de la Generalitat també manté la prealerta del Pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT per la previsió de nevades avui a la vessant nord de les comarques del Pirineu. S’espera que per sobre dels 1.500 m es puguin acumular gruixos de més de 15 cm.
A partir del vespre, i sobretot a la matinada, tot i que és poc probable, també podria nevar a partir de 200 metres a les comarques del Litoral Central i Prelitoral de la demarcació de Barcelona (Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, MARESME, Vallès Occidental i Oriental); a la Selva (Girona); i al Bages i Osona (Catalunya Central), de forma feble i localitzada en punts concrets.

Below Content Viewlet

Document Actions