Notícies

Navigation Bar

Nou atac vandàlic contra l'escultura de Jordi Pujol i Soley

L'han llençat a terra aquesta nit/matinada

Above Content Body

Content Core

ACTE VANDÀLICAquest matí el monument a l'expresident de la Generalitat de Catalunya situat a la zona de Can Verboom ha aparegut a terra. Es tracta de la segona acció vandàlica que pateix, després que la vigília de la Diada Nacional de Catalunya aparegués tacada amb pintura blanca. De la mateixa manera, les tres senyeres estelades que l'Ajuntament té instal·lades també han patit cinc atacs des de la seva col·locació.

L'Ajuntament de Premià de Dalt condemna aquest nou episodi vandàlic alhora que lamenta que hi hagi persones que no respectin la voluntat democràtica de mantenir els honors i distincions atorgades a Jordi Pujol, expressada per la Comissió de Valoració dels Honors i Distincions Municipals  de forma unànime el passat 8 de setembre de 2014.

Casualment, tots els atacs s'han produït coincidint amb temes nacionals de primer nivell. Els dos últims, la vigília de la Diada i el mateix dia que el Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment la Llei de Consultes i el Decret de Convocatòria de la Consulta del 9N, a les quals el Ple de l'Ajuntament de Premià de Dalt va donar suport per una àmplia majoria, concretament, amb 15 vots a favor i 2 en contra, el passat 22 de setembre.

L'estàtua ha estat retirada de forma provisional perquè l'artista local que la va crear, Xavier Martos, l'analitzi degudament i la repari ja que ha patit petits desperfectes. Un cop reparada, es tornarà a instal·lar a l'espai de Can Verboom, a la plaça Jordi Pujol i Soley.

Des de l'Ajuntament, es reforçarà la seguretat a la plaça per prevenir altres actes vandàlics.

Below Content Viewlet

Document Actions