Notícies

Navigation Bar

Neix l'Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral

L'associació compta ja amb 23 socis

Above Content Body

Content Core

Recurs gràficEl passat dilluns 28 d'abril es va constituir  l’Associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral Central,  l’àmbit de la qual inclou els municipis d’Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Martorelles, Montornès del Vallès, Òrrius, Premià de Dalt, La Roca del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova de Vallès i Vilassar de Dalt.

La finalitat de l'associació, d'acord amb els Estatuts que es van aprovar en aquest acte,  és promoure l’ordenació i la gestió dels boscos de la zona per tal de revaloritzar-los, reduir el risc d’incendi i millorar el seu estat sanitari.
Per aconseguir les seves finalitats, l’associació es proposa:

  1. Representar a tots els associats davant les administracions locals, autonòmiques, estatals i europees.
  2. Recuperar el potencial forestal en cas de catàstrofes naturals, fent les actuacions forestals que calguin i facilitant la retirada de fusta afectada.
  3. Potenciar l’aprofitament dels productes forestals i la seva mobilització de forma conjunta per tal d’aconseguir un millor preu per als associats.
  4. Defensar els interessos dels propietaris, vetllant pel respecte, la conservació i el bon ús dels boscos i dels camins.
  5. Donar valor als altres productes del bosc vetllant per evitar la seva apropiació indeguda. 
  6. Treballar conjuntament per al reconeixement dels serveis ambientals i de lleure que proporcionen els boscos a la societat, buscant mecanismes de compensació per als propietaris.
  7. Divulgar i informar als propietaris forestals i a la societat en general sobre els beneficis d’una gestió forestal respectuosa amb el medi ambient.
  8. Treballar per donar a conèixer i preservar l’entorn forestal i agrícola així com els valors culturals de l’entorn rural.

Es va nomenar la Junta Directiva formada per 8 membres, d'entre els quals en va ser escollit president en Joan Bertran Nadal, veí de Premià de Dalt.

L’adreça social es va fixar  a l'Ajuntament de Cabrera de Mar

L’associació compta ja amb 23 socis. Els propietaris forestals de la zona que ho desitgin poden demanar la seva adhesió en qualsevol moment.

Below Content Viewlet

Document Actions