Notícies

Navigation Bar

Mesura excepcional: Servei especial de Teleassistència per a persones majors de 65 anys

La regidoria de Serveis Socials activa aquest servei excepcional que ofereix la Diputació de Barcelona fins que acabi la situació d’emergència

Above Content Body

Content Core

Per tal de minimitzar l’impacte de la COVID-19 sobre les persones majors de 65 anys, s’ha activat un servei de teleassistència excepcional i gratuït per a proporcionar seguretat i tranquil·litat als veïns i veïnes de Premià de Dalt que es trobin en situació vulnerable, aïllades o en situació de risc i que necessitin suport.

Aquest servei excepcional de teleassistència ha de garantir una atenció permanent a les persones d’edat avançada, majoritàriament amb malalties cròniques de base i altres factors de risc que puguin derivar en complicacions greus en cas d’infecció per la COVID-19.

Com activar aquest servei?

  • Les persones usuàries dels Serveis Socials municipals majors de 65 anys rebran la trucada d'aquest departament o bé de la xarxa de col·laboradors de què disposa.
  • La resta de veïnes i veïns, si no us han trucat i us trobeu en aquesta situació de risc, us heu de posar en contacte quan abans millor amb el departament municipal de Serveis Socials al telèfon 93 693 15 91 i allà també es pot demanar l'activació.

És important recordar que aquest servei que ofereix la Diputació de Barcelona és excepcional i gratuït; només es necessita un telèfon fix o mòbil i no cal la instal·lació de cap aparell o dispositiu. La prestació d’aquest servei de caràcter excepcional finalitzarà quan se superi la situació d’emergència provocada per la crisi sanitària del coronavirus.

 

Trucades proactives a majors de 80 anys des del departament municipal

A banda de la Teleassistència, dues treballadores familiars de Serveis Socials estan realitzant una roda de trucades a les persones majors de 80 anys del municipi per a saber quin és el seu estat de salut i valorar les seves necessitats en aquest dies de confinament També se’ls dona informació dels serveis d’Àpats a Domicili, del suport de voluntariat per a realitzar compres aliments/medicació, passejar animals, llençar escombraries... I del telèfon d’emergències socials 673 037 014

En total, es tracta d'unes 200 trucades amb l’objectiu de tenir cura de la població gran de Premià de Dalti oferir suport emocional, i més pensant en els casos de persones soles o amb manca de xarxa social i familiar, que poden veure agreujada la seva situació personal degut al confinament. 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions