Notícies

Navigation Bar

'Mascaretes solidàries' i l'Ajuntament comencen a repartir mascaretes juvenils als veïns de Premià de Dalt

Es tracta d'una iniciativa per a impulsar que els joves portin mascareta, ara que és obligatòria quan no es pot mantenir una distància física de 2 metres

Above Content Body

Content Core

'Mascaretes solidàries' i l'Ajuntament ja han començat a repartir 1.584 mascaretes entre els i les joves d'entre 13 i 25 anys empadronats/des a Premià de Dalt. Es tracta d'unes mascaretes molt originals, creades per dissenyadors de prestigi de forma altruïsta. N'hi ha de diferents motius i talla única, i són creacions exclusives per al jovent del municipi.

El repartiment es fa casa per casa i la previsió és que la setmana vinent, del 8 al 14 de juny de 2020, quedin totes repartides.

Mascaretes obligatòries quan no hi ha distància de 2m

Cal recordar que arran la pandèmia de la Covid 19 és obligatori l'ús de mascareta per a les persones més grans de 6 anys en espais públics, oberts o tancats, sempre que no es pugui mantenir la distància física de 2 metres de seguretat. Únicament es contemplen excepcions per raons de salut i també en alguns casos com, per exemple, fer algunes activitats esportives. Tot i que l'obligatorietat de portar mascareta és per als més grans de 6 anys, es recomana que els menors amb edats entre 3 i 5 anys també en portin. Al cotxe també cal dur-la si es viatja amb persones amb qui no es convisqui.

El Ministeri de Sanitat justifica l'ús generalitzat de mascaretes per part de la població general per reduir la transmissió comunitària del SARS- CoV-2 per la seva alta transmissibilitat, i també per "la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l'emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat". I, de fet, recentment el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que caldrà dur mascareta i respectar la distància física de 2m fins que hi hagi vacuna contra la Covid 19.

Queden excloses de portar-ne, per tant, les persones que tinguin dificultats respiratòries, amb contraindicacions per motius de salut o discapacitat o quan sigui incompatible amb l'activitat que es realitzi, com sortir a córrer.


Consulteu aquí les instruccions abans d'utilitzar la mascareta solidària

 

Below Content Viewlet

Document Actions