Notícies

Navigation Bar

Marcel Riera, veí de Premià de Dalt, guanya el 53è premi literari Carles Riba

El Premi Carles Riba de poesia és un premi literari en llengua catalana i està convocat per Edicions Proa amb el patrocini de la Fundació Enciclopèdia Catalana

Above Content Body

Content Core

Marcel Riera, premi Carles Riba 2011Nascut a Badalona l’any 1956, en Marcel Riera viu a Premià de Dalt i és un dels promotors de la programació cultural “P de Poesia” del municipi. El premi Carles Riba l’ha aconseguit amb el poemari “Llums d’Irlanda”, inspirat en aquest país i en què homenatja grans veus anglosaxones (Yeats, McNeice, Kavanagh o Seamus Heaney). El 53è premi Carles Riba acosta el lector a una pàtria petita i partida, a una llengua oprimida, als seus paisatges, a les seves poesies... a tot un poble que tant pot ser Irlanda com podria ser... Catalunya.

El premi Carles Riba es lliura en la Nit literària de Santa Llúcia – Gran festa de les Lletres Catalanes, considerada la vetllada literària més important en llengua catalana i organitzada per Òmnium Cultural des dels seus orígens. En la 61a edició es van atorgar, entre d’altres, el premi Sant Jordi (novel·la), el premi Mercè Rodoreda (contes i narracions) i el Carles Riba (poesia), en una gala que va tenir lloc el 20 de desembre.

Enguany, a banda de Marcel Riera, guanyava el premi Sant Jordi el reconegut escriptor Sebastià Alzamora, amb el thriller “Crim de sang” -ambientat a la guerra del 1936-39, enmig d'una matança de religiosos i d'un altre doble assassinat enigmàtic per resoldre- mentre que el premi mercè Rodoreda requeia en Ramon Erra amb “La vida per rail”, un recorregut per diversos països europeus a partir d'un recull de contes ambientats en trens. Fins ara, Marcel Riera només havia publicat dos reculls, “Lluny” (Viena, 2006) i “L’edat del coure” (Viena, 2008), amb el que va guanyar el premi Vila de Martorell de Poesia l’any 2007.

Cal recordar que l'escriptor de Premià de Dalt Valerià Pujol (1952-1992) també aconseguia el Premi Carles Riba l'any 1983 per "La trista veu d'Orfeu i el Tornaveu del Tàntal".

Below Content Viewlet

Document Actions