Notícies

Navigation Bar

L'Escola Santa Anna, amb el projecte Erasmus + KA2

El curs 2017-18 ha estat el primer any del projecte anomenat 'Code your life', i els alumnes de 5è i 6è d'aquesta escola de Premià de Dalt han realitzat moltes activitats

Above Content Body

Content Core

Durant el curs 2017-18 l'Escola Santa Anna ha anat assolint les activitats que prèviament s'havia proposat dins del projecte 'Code your life'.

El passat mes de gener, dues mestres de l’escola van anar a Paris per a trobar-se amb les escoles participants d’Anglaterra, Turquia i França, amb l'objectiu de programar, conjuntament, programar els objectius del primer any de la iniciativa.

Els alumnes de 5è i 6è implicats en el projecte han après les bases de la programació amb el programa Scratch, entre altres.

Ja al mes de març, totes les escoles que participaven del projecte van treballar la mobilitat amb els alumnes per a després visitar l’escola “Blessed Dominic Primary School”de Londres. Un grup de 10 alumnes de 6è acompanyat per tres mestres de l’escola, va fer una estada d’una setmana, fent una immersió lingüística en aquesta llengua. Concretament, els alumnes es van integrar a les aules de l’escola anglesa fent el dia a dia de les activitats del centre.

Finalment, la primera setmana del mes de juny els mestres anglesos i turcs van visitar Premià de Dalt i l'Escola Santa Anna, per tal de valorar les activitats realitzades i programar les del proper curs, 2018-19.

A nivell institucional, l'alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, la regidora d'Ensenyament, Josi Durán, i el regidor de Comunicació, Alejandro Costa Urigoitia, van rebre tota la comitiva de mestres als jardins de Can Figueres amb un exquisit esmorzar que va donar peu a una conversa entre tots els assistents. Els mestres visitants també van descobrir, gràcies a la col·laboració del Museu, l’exposició sobre la passió arqueòloga de Pere Duran i Farell, guiats per la directora d'aquest equipament cultural, Imma Gimferrer.

Erasmus +

És el programa de la Comissió Europea per educació, formació, joventut i esport. Tindrà vigència fins al 31 de desembre de 2020 i comporta un increment significatiu dels fons destinats al desenvolupament del coneixement i les habilitats.

El programa és la resposta de la UE als reptes socioeconòmics actuals. Es tracta d'una estratègia coordinada per al creixement i l'ocupació, anomenada Europa 2020, de la qual l'educació i la formació en són una part integral. La inversió en educació i formació es considera clau per al desenvolupament del potencial personal, l'adquisició de noves habilitats i l'increment de les perspectives laborals.

Accions estratègiques Erasmus + KA2

Auesta acció ha d'aportar efectes positius i de llarg termini a les organitzacions participants i als sistemes educatius en el quals s’enquadrin aquestes activitats, així com a les persones directament o indirectament involucrades en les activitats organitzades.

Cal també que afavoreixi el desenvolupament, transferència i/o implementació de pràctiques innovadores a nivell de les organitzacions, local, regional, nacional i europeu, com ara:

  • Difusió de pràctiques de referència
  • Impuls de competències bàsiques, especialment, emprenedoria, llengües i TAC
  • Implementació de pràctiques innovadores
  • Increment formació inicial i contínua
  • Prevenció de l’abandonament escolar
  • Participació de grups desafavorits

 

Aquests objectius s’han d’aconseguir a través de projectes adreçats a politiques educatives, reptes i necessitats d’un àmbit específic (educació superior, formació professional, educació escolar, joventut) o de diversos àmbits d’educació,  formació i joventut.

Amb aquest programa i altres accions per a consolidar l'intercanvi de coneixements entre mestres i alumnes catalans i d'altres nacionalitats l'Escola Santa Anna treballa cap a l'excel·lència educativa. I ho seguirà fent en el curs 2018-19.

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions