Notícies

Navigation Bar

Les mascaretes deixen de ser obligatòries als CAP i hospitals

Salut recomana fer-les servir en alguns casos a les persones amb símptomes d'alguna malaltia respiratòria

Above Content Body

Content Core

Des de la mitjanit d'aquest dimecres 31 de gener de 2024 les mascaretes han deixat de ser obligatòries als centres sanitaris i sociosanitaris de Catalunya. El Departament de Salut ha pres aquesta mesura per la millora de la situació epidemiològica. Ara bé, manté la recomanació de fer-les servir en les persones amb símptomes d'alguna malaltia respiratòria, com grip o Covid, quan entrin en contacte amb persones vulnerables o en espais compartits o poc ventilats, i en centres sanitaris i residències.

Salut va declarar l'obligatorietat de la mascareta a tots els centres sanitaris el 5 de gener per mirar de frenar l'increment de contagis de virus respiratoris. Ara, s'ha consolidat la baixada de la incidència de la grip i de la Covid, després del pic de fa dues setmanes, i la pressió assistencial als serveis d'urgències s'ha estabilitzat.

 

La vacuna com a mesura de prevenció

Per evitar complicacions en cas de contagis, es continua fent una crida a vacunar-se, com a millor mesura de prevenció. Aquest hivern les xifres de vacunació són de les més baixes dels últims anys. El departament de Salut recorda que la vacunació és accessible a tota la població demanant cita a La Meva Salut, citasalut.cat o al CAP.

Below Content Viewlet

Document Actions