Notícies

Navigation Bar

L'edició d'hivern de l'escenARTS enceta programació el proper 28 de gener

Els espectacles s'avancen mitja hora i es faran a les 21.30 hores

Above Content Body

Content Core

escenARTS HivernLes obres "Follow the leader",  "Lorca, retratos de juventud" i "Víctor Català, la senyoreta de l'Escala" són les 3 noves propostes programades per la Regidoria de Cultura per al Festival d'Arts Escèniques de Premià de Dalt, l'ESCENarts, que s'allargarà fins el mes de març i que presenta com a novetat el canvi d'horari de les representacions a les 21:30 hores, que es faran els dissabtes 28 de gener, 18 de febrer i 18 de març, respectivament, totes elles al teatre de la SC Sant Jaume.

El 28 de gener s'enceta la programació hivernal de l'ESCENarts amb "Follow the leader", de la companyia Xevi Xavi Xou, un espectacle sobre el fenomen fan amb la dansa i l'humor com a protagonistes. Des d'Elvis fins a Madonna passant per Los Pecos, Janis Japlin i molts d'altres, "Follow the leader" pretén retre homenatge als grans músics i als seus nombrosos fans, al mateix temps que ens convida a reflexionar sobre la fama en l'escena musical.  

Xavi Estrada i Xevi Dorca van formar part de la companyia Chicos Mambo en la creació dels espectacles “Barcelona, Paris, Caracas” (Premio FAD de las Artes Escénicas), “Meli-Melo” (Premio Butaca’98 al millor espectacle) i també de tres temporades de “Les 1000 i una”, un late show de TV3, creant sketchs d’humor. La seva experiència a Chicos Mambo els va fer adonar-se que el binomi DANSA-HUMOR (en majúscules) ocupa un espai buit en el panorama escènic. És per això que decideixen tornar a treballar junts amb la idea de seguir investigant el seu univers creatiu, que dóna lloc a un llenguatge original i sense complexes, amb una barreja d’humor i dansa. Aquesta idea es materialitza en XeviXaviXou.

FOLLOW THE LEADER TEASER from Xevi Xavi Xou on Vimeo.

"Lorca, retratos de juventud", portarà l'actor Joel Minguet al teatre de la SC Sant Jaume el proper 18 de febrer, amb aquesta obra que ens condueix per el Lorca més sensible i de la seva primera època, musicant poemes com Madrigal, Chopo muerto, Tarde i altres. L'obra comença amb una carta recitada de Dalí a Lorca de l'any 1926 i l'espectacle acaba amb una carta de Dalí a Lorca del 1927, escrita en el Cafè de la Rambla de Barcelona. Entremig, poemes musicats, anècdotes i alguns textos com l'Oda a Salvador Dalí.

Moments sensibles i poemes musicats de forma brillant, un espectacle proper que va desengranant moments de la vida del poeta a través de la música i la paraula. Un treball quirúrgic de l'actor Joel Minguet, conegut per les seves aparicions a sèries de televisió, teatre, ràdio... però també destacant en altres facetes de les arts escèniques com ara cantautor i guitarrista.

L'escenARTS clourà la seva programació d'hivern el 18 de març amb "Víctor Català, la senyoreta de l'Escala", de Terratrèmol Producions, un espectacle familiar i multidisciplinari amb música, dansa, teatre i narració, que tracta un tema tan actual com la discriminació de gènere partint de la biografia i obra de l’escriptora Caterina Albert i Paradís (1869-1966), més coneguda literàriament amb el pseudònim de Víctor Català, de qui el 2016 es van commemorar els 50 anys de la seva mort (commemoració oficial de la Generalitat de Catalunya).

L’espectacle presenta la història de la Victòria, una nena del segle XXI que pateix un conflicte de discriminació de gènere. A les golfes de casa, hi troba un vell llibre a partir del qual descobrirà la història de la Caterina, una noia que per poder escriure es va haver d’amagar darrere d’un nom d’home durant molts anys.

Les entrades per aquest ESCENarts ja es poden comprar de forma anticipada a través del portal web d'Atrapalo a un preu de 10 euros o bé  a taquilla el mateix dia de les representacions, a 12 euros. Els menors de 29 anys poden adquirir les entrades a taquilla a un preu de 9 euros. Totes les obres es representaran al teatre de la SC Sant Jaume, on també es pot gaudir al bar-restaurant del "menú espectacle" a un preu de 4,5 euros, que inclou beguda i entrepà.

Below Content Viewlet

Document Actions