Notícies

Navigation Bar

L'alcalde desencalla els primers 20 habitatges públics de lloguer al municipi

Above Content Body

Content Core

Habitatges públics de lloguer La promoció d´habitatge públic “La Fàbrica 2”, consistent en 20 habitatges de promoció municipal en règim de lloguer seran una realitat de forma imminent. L'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, acordava amb el Secretari d´Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, el ferm compromís de dur a terme l´adjudicació dels primers habitatges públics de lloguer a Premià de Dalt als volts de l'estiu. Concretament, la presentació de la que és la 7a Promoció Municipal d´Habitatge Públic tindrà lloc el dissabte 26 de març, a les 12 del migdia, al Pavelló Poliesportiu Municipal. Els habitatges de l'actuació oscil·len entre un mínim de 55,15m2 i un màxim de 61,13m2 útils (tots amb 2 dormitoris).

Aquesta actuació forma part del Pla d´Habitatge Municipal conegut com a Pla 500, que desenvolupa l'Ajuntament. En aquests moments, ja s'han fet realitat al voltant de 200 habitatges (Can Balet, Riera Riereta, Can Werboom, Riera Riereta 2, La Fàbrica, Torrent Castells i La Fàbrica 2). Com explica l´alcalde, Joan Baliarda, “són pocs els municipis de la nostra dimensió que han tirat endavant tantes promocions, en el nostre cas a través de la Societat Municipal La Pinassa”. Cal recordar que el Pla 500 és fruit de l'Acord Urbanístic i de Serveis a les persones signat pels grups municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya i Partit Popular.

Víctor Català

Compromís també amb el Centre d´Assistència Primària i els habitatges de dotació


En la reunió mantinguda entre l'alcalde i el Secretari d´Habitatge, també es va ratificar que l'obra de construcció del Centre d'Atenció Primària a l'antiga escola Víctor Català, i els 30 habitatges de dotació al barri Santa Anna Tió està licitada i que només resta l'adjudicació i començar posteriorment l´actuació, una vegada garantit el finançament per part de la Generalitat de Catalunya.

Cal recordar que aquest projecte és fonamental per l'equip de govern per a millorar la qualitat en l'atenció sanitària al municipi i alhora perquè suposarà que la població que així ho necessiti disposi d´apartaments de dotació. Les vivendes de dotació són actuacions públiques d'habitatge destinades a satisfer els requeriments temporals de col·lectius de persones amb necessitats d'assistència o d'emancipació justificades en polítiques socials, o bé per a persones que requereixen acolliment, fent referència expressa a col•lectius específics, com ara els joves, la gent gran, les dones víctimes de la violència de gènere, els immigrants, les persones separades o divorciades que hagin perdut el dret a l'ús de l'habitatge compartit o els sense llar.

Below Content Viewlet

Document Actions