Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament suspèn els actes públics que organitza a conseqüència del Coronavirus

El festival Divertit, les Audiències públiques i la inauguració de la nova exposició temporal al Museu de Premià de Dalt són les activitats afectades

Above Content Body

Content Core

Avui al matí s'ha celebrat una nova reunió del Comitè de seguiment municipal del Coronavirus, amb la participació del tècnic de Salut municipal, Josep Antolí, en què s’han avaluat les noves mesures adoptades avui mateix pel Govern de Catalunya, aprovant-se els següents punts de caràcter preventiu:

Content Core

  1. Es suspenen els actes públics programats i organitzats per l’Ajuntament com són la inauguració de la nova exposició temporal al Museu de Premià de Dalt, les audiències públiques i el festival Divertit.
  2. Es suspèn el servei de Bus Nit fins a nou avís.
  3. En totes aquelles activitats socials, culturals, esportives... organitzades per tercers al municipi, el Consistori els traslladarà la recomanació de reduir l’activitat com a mesura preventiva i, amb especial incidència, en els dos casals de la gent gran, el col·lectiu de major risc de contagi.

Noves mesures preventives de la Generalitat

El Govern de Catalunya ha establert noves mesures sobre el coronavirus aprovades que entren en vigor demà dijous 12 de març de 2020, amb una vigència de 15 dies revisable segons l'evolució:

✅ Els esdeveniments esportius es faran a porta tancada, sense públic. Se n'exceptuen les activitats esportives de menors, que hi podran anar amb els familiars acompanyants.

✅ Se suspendran les activitats col·lectives superiors a 1.000 persones en espais oberts o en tancats.

✅ De les activitats (esportives, culturals, de lleure, religioses...) de menys de 1.000 persones, en espais oberts o tancats, sols se'n podrà ocupar com a màxim una tercera part de l'aforament.

La Conselleria de Salut manté que Catalunya, amb 125 casos diagnosticats de Coronavirus en aquest moment, no és una zona de risc. En aquest sentit, el Departament d’Educació no té previst suspendre les classes de manera generalitzada per la crisi del Coronavirus. Sí que ha quedat suspesa tota activitat que organitzin els centres educatius que no sigui lectiva o curricular, que es faci fora del centre i que impliqui professorat, personal no docent o alumnat de diversos centres simultàniament. És a dir, no se suspenen les activitats extraescolars normals, encara que aquestes no es facin a la mateixa escola, perquè se sap perfectament quins nens/es hi ha en tot moment. 

Es mantenen les jornades de portes obertes

Es mantenen les portes obertes que s’estan duent a terme aquests dies, concretament en el cas de Premià de Dalt el 12 i 13 de març a les Escoles Santa Anna i Marià Manent, respectivament, però es recomana als centres que es reforcin les mesures de prevenció, com ara evitar aglomeracions de persones en espais reduïts i situar les indicacions de prevenció de contagi ben visibles als centres.

Es recorda que davant de possibles casos, els centres han de posar-se en contacte amb el 061 Salut Respon i també amb les direccions dels Serveis Territorials d’Educació. Des d’aquests òrgans territorials, de la mà del Departament de Salut, es farà seguiment acurat dels casos i de les consultes.

Us recordem els consells preventius

Below Content Viewlet

Document Actions