Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament revalida el 100% de qualitat i transparència en la comunicació pública i obté el Segell Infoparticipa

Per segona vegada, l'Ajuntament de Premià de Dalt és al capdavant de transparència al Maresme, junt a Premià de Mar, els dos únics municipis de la comarca que han assolit el 100%

Above Content Body

Content Core

InfoparticipaMapa infoparticipa, Premià de DaltL’Ajuntament de Premià de Dalt torna a estar al capdavant dels consistoris transparents de Catalunya en haver assolit, per segona vegada consecutiva, el 100% de qualitat i transparència que acredita el Segell Infoparticipa que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

El consistori obté aquest certificat en complir amb el 100% dels 52 indicadors que avalua el Laboratori respecte a la qualitat i la transparència en la comunicació pública. Aquest màxim grau de compliment ha estat contrastat pel Laboratori a partir de la informació que el web municipal posa a l’abast de la ciutadania. Tot i que per població, Premià de Dalt hagués obtingut el guardó amb un percentatge de transparència entre el 85% i el 90%, el municipi ha revalidat la màxima puntuació possible, 100%, la qual només tenen 25 municipis de tot Catalunya, i a la comarca del Maresme, només 2, Premià de Dalt i Premià de Mar.

Alejandro Costa Urigoitia, regidor de Comunicació, Transparència, Participació ciutadana i Govern obert explica que “estem molt satisfets de rebre el Segell Infoparticipa per segon any consecutiu, i a més complint tots els indicadors el que ens acredita com a municipi 100% transparent”. I afegeix, “aquest és un significatiu reconeixement a la forma en què aquest Govern ha decidit treballar pel poble, sempre de forma oberta, honesta i sincera. A Premià de Dalt la rendició de comptes no és cada quatre anys sinó un tasca del dia a dia”.

L’Ajuntament rebrà el guardó que l’acredita com a titular del Segell Infoparticipa el proper 20 d’abril, al Born Centre Cultural de Barcelona, dins la jornada de transparència que s’organitza conjuntament amb l’Oficina Antifrau de Catalunya. El recolliran l'alcalde, Josep Triadó i Bergés, i el regidor de Comunicació, Alejandro Costa Urigoitia.

Els 52 indicadors que avalua el Laboratori en l’edició 2015 –la darrera- constitueixen l’examen més complet de les tres que s’han dut a terme. L’Ajuntament de Premià de Dalt ja va assolir el 100% de transparència en l’edició anterior (2014), però cal tenir en compte que els punts que s’avaluaven eren 41 en lloc dels 52 d’aquesta última, adaptada als requisits de la Llei de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

segell infoparticipa

L'edició 2015 d’Infoparticipa avaluen aspectes de cinc blocs temàtics:

  1. Qui són els representants polítics?
  2. Com gestionen els recursos col·lectius?
  3. Com gestionen els recursos econòmics: pressupostos, salaris, contractacions, subvencions...?
  4. Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius?
  5. Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

Below Content Viewlet

Document Actions