Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament rep novament el Segell Infoparticipa, amb el 100% dels indicadors

La distinció a la transparència i qualitat informativa s’ha assolit amb la màxima puntuació, en un acte al rectorat de la Universitat Autònoma de Catalunya

Above Content Body

Content Core

El web municipal de l’Ajuntament de Premià de Dalt ha estat reconegut com un dels més transparents i accessibles de Catalunya i part de l’Estat espanyol. Així ho certifica la Universitat Autònoma de Barcelona, qui ha atorgat al consistori el Segell Infoparticipa a la Qualitat i Transparència de la Comunicació Pública, amb una nota de 100, la màxima possible, assolida únicament per 36 municipis catalans.

Aquesta ha estat la cinquena edició en què Premià de Dalt és reconegut per la transparència i qualitat de la seva comunicació pública. Del Maresme només han assolit la màxima transparència 4 municipis, Premià de Dalt, Premià de Mar, El Masnou i la capital, Mataró. Enguany, en coincidir l’acte de lliurament del guardó amb la celebració del Ple municipal de setembre, el passat 21 de setembre, cap persona representat de l’Ajuntament hi va poder assistir per a recollir-lo.

Alejandro Costa Urigoitia, regidor de Comunicació, ha agraït el reconeixement i ha destacat que “per a nosaltres és molt important rebre el segell amb la màxima puntuació per cinquè any consecutiu. Ens esforcem per oferir al veïnat tota la informació amb total transparència, i més ara en un context de pandèmia on els mitjans telemàtics són més rellevants que mai  i de ben segur marquen un abans i un després en la digitalització de Premià de Dalt i del país”.

El grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB és qui lidera el projecte i s’encarrega d’avaluar els webs de les administracions públiques que opten a rebre la distinció. Enguany s'atorga el Segell Infoparticipa a 113 ajuntaments, 6 consells comarcals i 3 diputacions de Catalunya, i a 13 ajuntaments de Múrcia i Madrid.

En el cas concret dels consistoris, s’han avaluat 48 criteris que mesuren la qualitat de la informació publicada sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i, finalment, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

L'acte va comptar amb la intervenció de la rectora de la UAB, Margarita Arboix; el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé; el director del grup de recerca ComSET, Armand Balsebre; i Joaquín Messeguer, director general de Transparència i Bon Govern de la Junta de Castella i Lleó.


 

Acte de lliurament del Segell Infoparticipa 2019

Below Content Viewlet

Document Actions