Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament posa en marxa una campanya contra la propagació del mosquit tigre

Above Content Body

Content Core

Divendres 6 de juliol, i conjuntament amb el Consell Comarcal del Maresme, el Consistori tractarà els embornals sifònics del municipi per tal d'evitar la proliferació del mosquit tigre a la vila. El tractament consisteix en dipositar dins l'embornal un larvicida en forma de grànuls que inhibeix el creixement de les larves de mosquit tigre.

Aquesta actuació preventiva neix d’un conveni signat l’any passat amb el Consell Comarcal en base al qual es va desenvolupar un programa de lluita contra el mosquit tigre a la via pública. En aquest context, l’Ajuntament de Premià de Dalt duu a terme aquest any una nova tanda de tractaments per tal de disminuir la presència d’aquest insecte al nostre municipi. Posteriorment, es faran dos tractaments més específics fins la tardor.

Les actuacions es fan els embornals que acumulen aigua i hi apliquem larvicides que modifiquen el desenvolupament de les larves de mosquit i així evitem la seva eclosió. A més a més, els larvicides a diferència de les fumigacions són molt segures per les persones i el medi ambient.

Des de les regidories de Salut i Medi Ambient es demana la col·laboració dels veïns per detectar els punts de cria que hi ha en l’àrea privada. En aquest sentit, la regidora de Salut, Magda Julià, recorda que “els estudis determinen que un 70 % del problema es localitza en domicilis privats”.

El contacte per informar de possibles punts de cria de mosquit tigre és el telèfon 936931515 (Oficina d’Atenció al Ciutadà) o mitjançant una comunicació a aquesta adreça de correu electrònic

Més informació:

En aquest enllaç trobareu mesures de prevenció que els veïns poden adoptar. I al web de la Generalitat, tota la informació detallada sobre aquest insecte.

Cartell

Cartell

Fitxer: cartell_mosquit_tigre.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 2,58 MB

 

Fullet informatiu per a combatre i prevenir les picades de mosquit tigre

Fullet informatiu per a combatre i prevenir les picades de mosquit tigre

Fitxer: fullet_mosquit_tigre.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 4,12 MB

Below Content Viewlet

Document Actions