Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament i "la Caixa" renoven el seu compromís per ampliar i consolidar els horts socials d'ús urbà

L'entitat bancària aporta 3.000€ de nou per consolidar aquesta iniciativa social

Above Content Body

Content Core

Signatura conveni amb "la Caixa"L'alcalde, Josep Triadó, i la directora de l'oficina de "la Caixa" de Premià de Dalt, Yolanda Nieto, han signat un nou conveni de col·laboració a través de l'Obra Social d'aquesta entitat financera, per ampliar i consolidar el programa d’agricultura urbana i social al poble. Concretament, "la Caixa" aporta de nou 3.000€.

Els acompanyaven la regidora de Benestar Social, Magda Julià, i la regidora adjunta a aquesta àrea, Montse Assens.

L'objectiu de l'acord és posar en producció ecològica parcel·les en desús o poc productives per a generar projectes d'agricultura social que donin resposta a les greus necessitats del nostre entorn en una situació de crisi econòmica molt intensa. L'any 2014 s'han posat en marxa dues parcel·les al barri Santa Anna - Tió, durant 6 mesos.

És una iniciativa de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Premià de Dalt per a crear, organitzar, gestionar i dinamitzar horts urbans d’ús social. L’hort s’adreça a persones aturades amb risc d’exclusió social. Se’ls faciliten parcel·les per posar en marxa un hort comunitari perquè cobreixin les seves necessitats bàsiques i també que els hi aporti beneficis educatius, socials i terapèutics.

Tarpuna, cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre, impartirà uns tallers teòrics i pràctics, obligatoris. Es reglamentarà l’ús de l’espai de l’hort i cada persona participant signarà un contracte comprometent-se a respectar les normes. L’organització de l’hort serà assembleària.

A qui s’adreça la proposta d’hort urbà d’ús social?
A persones de Premià de Dalt en situació d’atur, amb poca formació, dificultats d’inserció laboral i amb problemes econòmics per la manca d’ingressos.

Objectius:

  1. Promoure l’aprenentatge de la producció agroalimentària ecològica, amb formació i pràctica
  2. Promoure estils de vida saludables
  3. Fomentar un procés participatiu i col·laboratiu
  4. Contribuir en la millora de l’autoestima i l’autoconcepte

Imatges de l'hort social d'ús urbà al barri Santa Anna - Tió

hort social   hort social 

hort social   hort social

hort social   hort social

   

Below Content Viewlet

Document Actions