Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament engega la campanya “Dinamitzem els patis” per a obrir-los en horari extraescolar

Above Content Body

Content Core

El programa consisteix en l'obertura en horari extraescolar, concretament els dissabtes, dels patis de les escoles Marià Manent i Santa Anna, de forma alterna, i guiada per un dinamitzador. Com explica la regidora d´Educació, M. José Marín (CiU), “és una experiència pionera perquè no ens limitem a obrir els patis sinó que hem optat per programar activitats dirigides per dinamitzadors, unes activitats atractives pels usuaris dels patis”.

Dinamitzem els patis té tres clars objectius, millorar la cohesió social, afavorir la convivència entre alumnes de diferents centres i optimitzar l'ús dels equipaments comunitaris amb unes normes ben definides.
Cada vegada és més freqüent que grups d´infants i joves saltin les tanques dels centres per a jugar, fet que posa en perill la seva integritat física a més de suposar un ús de l´espai sense regulació i supervisió, donant-se actituds poc cíviques que caldria evitar. Els centres escolars de Premià de Dalt disposen d´uns patis que, vetllant pel seu bon ús, poden representar un element integrador de la comunitat educativa del municipi.

Des de la regidoria d´Educació es pretén doncs amb Dinamitzem els patis donar resposta a les necessitats d´equipaments i alhora afavorir la trobada i interrelació entre infants, joves, famílies i veïns en general.

A diferència d'altres iniciatives, a Premià de Dalt els patis s'obriran els dissabtes en horari no lectiu, de 10 a 13 hores amb dinamitzadors i un programa específic de lleure dirigit per a cada actuació. En cap cas però els dinamitzadors seran els responsables dels nens i les nenes que juguin al pati; són els pares o els adults els responsables ja que Dinamitzem els patis no és una actuació per “aparcar” els nens i nenes durant unes hores els dissabtes.

El programa tindrà lloc els disssabtes 10 de maig (CEIP Santa Anna) amb “El circ i jocs amb paracaigudes”; el 17 de maig (CEIP Marià Manent) amb “Jocs kermés o jocs de fireta”; el 24 de maig (CEIP Santa Anna) amb “Esports alternatius”; 31 de maig (CEIP Marià Manent) amb “Ciclocars”; 7 de juny (CEIP Santa Anna) amb “Festa Primavera”; i 14 de juny (CEIP Marià Manent) amb “Espectacle Festa Final”. Els patis sempre romandran oberts aquests dissabtes de 10 a 13 hores.

Fulletó Dinamitzem els patis

Podeu llegir-ne més detalls en aquest document adjunt.

Fitxer: dinamitzem_patis.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 858,19 kB

La regidoria d´Educació de l'Ajuntament de Premià de Dalt pretén dotar de continuïtat aquest projecte i per això convida tothom a participar-hi per a fer-ho possible. El programa també l'ha fet possible el Pla Educatiu d'Entorn i del departament d´Educació de la Generalitat de Catalunya.

Below Content Viewlet

Document Actions