Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament de Premià de Dalt comunica el traspàs d'en Teodor Garriga i Osca, fill adoptiu de la vila des del 2005

Above Content Body

Content Core

Teodor Garriga i Osca El periodista Teodor Garriga i Osca, director de Ràdio Associació de Catalunya durant la guerra del 36, s'ha mort als noranta-nou anys a la residència geriàtrica de Teià, on darrerament residia. Actualment era president d'honor de Ràdio Associació de Catalunya, que cogestiona RAC 1 i RAC-105.

Teodor Garriga vivia a Premià de Dalt i l´any 2005 va ser nomenat fill adoptiu del nostre municipi. La capella ardent de Garriga s'instal·larà al Tanatori de Badalona a partir del dijous 12 de juny, a les 4 de la tarda. El funeral s´oficiarà l´endemà, divendres dia 13 de juny, a les 11 del matí al mateix indret.

Nascut a Gràcia l´any 1909, va participar a Ràdio Associació des de principi dels anys 30 fins a la guerra del 36. Aleshores va exiliar-se a França i, després de passar pel camp de concentració d'Argelers, va instal·lar-se a Perpinyà.

El 1984 va rebre la creu de Sant Jordi, era soci d´honor del Col·legi de Periodistes de Catalunya i Medalla d´Honor de l´Ajuntament de Barcelona. L´any 2005 va ser nomenat fill adoptiu de Premià de Dalt. Lligat al nostre poble on vivia des de fa anys, les beques de l´emissora municipal, Premià de Dalt Ràdio, porten el seu nom, “Beques Teodor Garriga” i es dediquen a la formació de joves professionals radiofònics.

Below Content Viewlet

Document Actions