Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament de Premià de Dalt atenua l'obligada pujada d'un 4% d'IBI amb la congelació de tots els impostos i taxes

CiU, PP i SI voten a favor de les ordenances fiscals per a l´exercici 2013, mentre que PSC i ERC ho fan en contra

Above Content Body

Content Core

Recurs IBIEls efectes de l’augment de l’Impost de Bens Immobles (IBI) que ha imposat l’Estat espanyol mitjançant el Decret Rajoy de finals de l’any passat es minimitzaran a Premià de Dalt mitjançant la congelació de tota la resta d’impostos i taxes. Concretament, ni tan sols s’apujarà l’IPC interanual de setembre que està fixat en un 3,5%. Aquest increment de l’IBI pels anys 2012 i 2013 és fruit de la imposició estatal del govern de Mariano Rajoy -contra la qual el Ple de l’Ajuntament el passat 13 de febrer va mostrar la seva disconformitat, unànimement per part de tots els grups municipals- tot i que igualment l’ha de complir.

A Premià de Dalt l’última revisió cadastral es va fer l’any 2009, per tant, segons el regidor d’Hisenda, Josep Triadó (CiU), l’augment imposat per l’Estat es traduirà en un 4% sobre el tipus aprovat per l’Ajuntament -un 0,77 quan el màxim és l’1,1- sobre el 50% dels habitatges de major valor cadastral. Triadó  va explicar en el decurs del Ple del 8 d’octubre en què es van aprovar amb 9 vots a favor (CiU, PP i SI) i 6 en contra (PSC  i ERC) les Ordenances Fiscals pel 2013 que, “cap membre de l’equip de govern està d’acord amb l’augment de l’IBI que ens ha imposat Madrid però no queda una altra i l’hem d’acatar”, i va afegir, “l’objectiu d’aquestes ordenances és mantenir tots els serveis que donem ja que per a nosaltres aquest és l’ADN de Premià de Dalt”.

El PSC va argumentar el seu vot contrari explicant que no volen ser còmplices ni de les retallades de la Generalitat i la Diputació, ni de l’augment del 4% de l’IBI”. Per la seva banda, ERC justificava el vot contrari a les ordenances dient que “no estem d’acord amb la càrrega política perquè creiem que el seu cost és excessiu. Estem d’acord amb la majoria de les taxes però no ens agraden els repartiments”. Josep Triadó va recordar a PSC i ERC que les ordenances fiscals marquen el nivell d’ingressos que l’Ajuntament pretén assolir, no com s’aplicarà perquè això es decideix en el pressupost”. El regidor d’Hisenda va tancar la seva intervenció manifestant que “la nostra voluntat ha estat que els ciutadans de Premià de Dalt tinguin la menor càrrega fiscal possible mantenint però tots els serveis dels que gaudim”.

La resta d’impostos i taxes només es modifiquen a nivell tècnic, adequant-los a normativa però sense cap repercussió econòmica en els contribuents. Cal destacar que s’inclou una bonificació del 50% per a cooperatives que obrin un establiment. A banda, es crea una nova taxa per l’ús del pavelló poliesportiu municipal per part d’una escola privada amb un cost de 6.000€ l’any. Dues novetats més són la supressió de la taxa per ocupació de via pública en les activitats que no tinguin afany de lucre, per exemple festes o trobades de veïns, i l’eliminació del cost de transport de taules i cadires per a les entitats sempre i quan aquest es faci dins l’horari habitual de la Brigada Municipal d’Obres.

Below Content Viewlet

Document Actions