Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament constitueix una comissió permanent sobre el coronavirus  SARS-CoV-2

Es compromet a fer arribar tota la informació rellevant a la ciutadania i demana a aquesta que s'informi a través de fonts fiables

Above Content Body

Content Core

No hi ha notificació de cap cas de coronavirus a Premià de Dalt per part del Departament de Salut i, per tant, no hi ha previstes afectacions extraordinàries en relació al funcionament d'equipaments o de les activitats públiques municipals. Tanmateix, des de l'Ajuntament es vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat. S'estan prenent les mesures preventives necessàries en contacte permanent amb la Conselleria de Salut. A més, l'Ajuntament fa una crida a consultar informació oficial i a no difondre ni reproduir rumors o notícies falses o no contrastades, que poden generar situacions d'alarma infundada. Qualsevol novetat s'informarà mitjançant els canals oficials.

Mesures preventives

Aquestes tenen com a objectiu frenar al màxim possible la propagació del Coronavirus i la seva disseminació. En cap cas són perquè ens trobem davant d’una malaltia que causi una mortalitat elevada. De fet, és bastant inferior a la de la grip estacional.

El Consistori ha decidit col·locar dispensadors de solució alcohòlica als diferents departaments municipals perquè el personal es desinfecti degudament, així com a la Biblioteca Jaume Perich i Escala, Escoles Bressol Municipals, Casals d’avis i Can Figueres, entre altres.

Què puc fer per protegir-me?

Per prevenir el virus, cal que apliqueu les mesures genèriques de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria:

  • Renteu-vos les mans freqüentment (amb aigua i sabó o solucions alcohòliques 70%), especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Tapeu-vos la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i renteu-vos les mans de seguida (amb solucions alcohòliques 70% o amb aigua i sabó).
  • Eviteu el contacte proper (almenys una distància de dos metres) amb persones que pateixen infeccions respiratòries agudes i presenten tos, esternuts o expectoracions, i no hi compartiu les pertinences personals.
  • Eviteu compartir menjar i estris (coberts, gots, tovallons, mocadors, etc.) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a Estat espanyol, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

Quins són els grups de major risc?

Els grups de major risc són les persones d'edat avançada i les persones amb malalties cròniques, com són les cardiovasculars, diabetis, cardíaques o pulmonars, o amb problemes d'immunitat.

Fonts fiables d’informació sobre l’evolució del Coronavirus

El departament de Salut de la Generalitat ha habilitat un espai web amb informació oficial i actualitzada sobre el coronavirus, on aprofundeix en aspectes com la transmissió del virus, els símptomes que ocasiona o les mesures de prevenció, entre d'altres. Podeu consultar tota la informació aquí.

Davant qualsevol dubte sobre el coronavirus i el seu tractament, podeu adreçar-vos al telèfon d'informació 061 Salut Respon.


Documents i enllaços interessants

Puc estar afectat/da?

Esvaïm inquetuds

Ús de mascaretes

Què vol dir l'aïllament domiciliari?

Què expliquem als infants sobre el Coronavirus?


 

 

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions