Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament col·labora amb el Departament de Salut de la Generalitat i amb l'Hospital Clínic en la difusió de la campanya “Els segons compten”

Es tracta d'una acció de conscienciació sobre la importància de trucar al 112 al primer símptoma d´infart. La campanya ha estat finançada per la iniciativa privada europea <em>Stent For Life</em>

Above Content Body

Content Core

La campanya se centra en quatre passes que cal seguir:

  • Coneix els símptomes
  • Els segons compten
  • Truca al 112
  • Rep tractament

Malauradament, només el 30% dels pacients d'infart telefona al 112 i un dels objectius del Pla director de Cardiologia és que aquest percentatge augmenti. L'objectiu de la campanya és escurçar el temps d'atenció a l'infart a partir de la reducció dels temps entre l'aparició dels símptomes i l'alerta al sistema sanitari, perquè aquest és un temps que depèn dels pacients. Es calcula que del total de morts per infart de miocardi, gairebé la meitat es produeixen en les tres o quatre primeres hores dels símptomes, freqüentment abans d'arribar a l'hospital.

Si es pateix un dolor fort i opressiu al pit o una sensació de constricció de manera persistent, cal trucar immediatament al 112. D'aquesta manera, es posa en marxa el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que, ràpidament, envia una ambulància medicalitzada per realitzar una valoració del cas. Un cop realitzat el diagnòstic, el SEM activa el Codi infart i alerta l'hospital de destí. D'aquesta manera, quan la persona malalta arriba a l'hospital, l'equip de metges que l'ha de tractar i tot l'equipament clínic necessari estan preparats. La rapidesa en el diagnòstic i en l'arribada i preparació hospitalària fa que les conseqüències de patir un infart es redueixin al mínim.

Consulteu el vídeo a través del següent enllaç

Tríptic "Els segons compten. Truca al 112!"

Tríptic \"Els segons compten. Truca al 112!\"

Fitxer: Triptic_Els_segons_compten.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 354,13 kB

Below Content Viewlet

Document Actions