Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament aprova una moció de suport a Mas, Ortega i Rigau després de ser imputats pel 9N

El document, àmpliament aprovat, estableix que els fets configuren un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics

Above Content Body

Content Core

Recurs gràfic 9NEl Ple de Premià de Dalt  va aprovar dimarts 13 d’octubre -amb els vots dels grups de CiU, ERC i Crida Premià de Dalt iel vot en contra del PSC i PP- una moció per donar suport al President de la Generalitat Artur Mas, l’ex vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, encausats per haver posat les urnes al procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

El text aprovat denuncia “l’escassa qualitat democràtica de l’estat espanyol per fer un ús partidista de les institucions judicials i emetre judicis polítics contra representats electes per impulsar processos democràtics’’. Amb aquesta moció ‘’l’Ajuntament referma el seu compromís amb el dret democràtic del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur’’.

El consistori considera que “representa un episodi extremadament greu en termes polítics i democràtics, sense precedents a l’Europa del segle XXI’’ el fet que la Fiscalia General de l’Estat es querellés contra Mas, Ortega i Rigau, i que dos dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya, els tres representants rebessin la imputació del TSJC per l’organització del 9N per un delicte de desobediència, obstrucció a la justícia o usurpació de funcions, prevaricació administrativa i malversació; amb unes possibles penes que van des de la inhabilitació fins a la presó.

Alcaldes del Maresme van fer suport al President Mas el 15 d'octubreL'alcalde va participar a la concentració en suport dels imputats a Barcelona. Josep Triadó va ser un dels quatre-cents que va participar a la concentració en suport de Mas, Ortega i Rigau celebrada a Barcelona el 15 d'octubre, quan el President estava citat a declarar davant el TSJC. La manifestació va rebre el suport de l'Associació de Municipis per la Independencia (AMI) a la que Premià de Dalt està adherit, i l'entitat municipalista ACM, de la qual el municipi també en forma part.

En la imatge de la dreta, Josep Triadó i els alcaldes/sses de Cabrera de Mar, Jordi Mir; Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó; Cabrils, Lina Morales; i Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, en l'acte de suport del món local al President Artur Mas el dia en què aquest declarava davant la justícia arran de l'organització de la consulta del 9N.

Dos dies abans, i coincidint amb el Ple del mes d'octubre, l'AMI, l'ACM, l'ANC i Òmnium Cultural van convocar concentracions davant dels ajuntaments de Catalunya com a mostra de suport a les persones imputades, sota el lema "9N som tots".  A Premià de Dalt també es va fer. Es va llegir el Manifest consensuat per l'organització i després els portaveus de CiU, ERC, Marc Tintoré i Josep Font, respectivament, i dos representants de l'ANC i Òmnium van hissar la senyera de la plaça de la Fàbrica. La cocnentració es va acabar amb el cant de l'Himne Nacional de Catalunya.

Consulteu la moció en aquest document:

Moció de suport a Mas, Ortega i Rigau per imputació del TSJC

Moció de suport a Mas, Ortega i Rigau per imputació del TSJC

Fitxer: 1509_MociA__de_suport_al_president_Mas_i_al_9N.pdfCATCert certifica que en data 22-10-2015 13:30:10 va segellar el contingut d'aquest fitxer i des de llavors no ha estat modificat

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 505,89 kB

Below Content Viewlet

Document Actions