Notícies

Navigation Bar

L'Ajuntament aprova el pressupost més social de la seva història

Amb una àmplia majoria, 13 regidors de 17 possibles (CiU, ERC-AM i PSC)

Above Content Body

Content Core

pressupostimpostosEn el ple celebrat el 14 de desembre, el govern municipal (CiU i ERC-AM) va rebre el suport del PSC en l’aprovació del pressupost per a l’exercici 2016 -11.214.068€-, qualificat per l’alcalde i regidor d’Hisenda, Josep Triadó, com “el més social de la història de Premià de Dalt” per tres motius:

  1. Augmenten els ajuts socials (arriba fins a 545.000€).
  2. Milloren els serveis municipals existents.
  3. Rebaixa de l’IBI i congelació de la resta d’impostos i taxes.

A les àrees de Serveis a les Persones es milloren les programacions culturals de l’Arrela’t i Escenarts; s’aposta per dinamitzar el comerç i millorar el mercat municipal i el mercat ambulant i s’inverteix en turisme i promoció de la vila; es consoliden la gratuïtat dels llibres de text, el transport públics gratuït per a joves, gent gran i persones discapacitades, i el Pla 3000 –ajut de 3.000€ a qui contracti aturats del poble- i el de foment de l’emprenedoria –ajuts de 1.500€ a aturats que es fan emprenedors.

Pel que fa a les inversions previstes, destaquen les adscrites al Pla de Barris a Santa Anna – Tió (1MM€), a la millora dels parcs i jardins i via pública, als horts socials que es faran a la Cisa, i a la instal·lació de càmeres de seguretat lectores de matrícules a les entrades i sortides del poble.

El PSC va votar a favor del pressupost i la plantilla. La seva portaveu, Inma Fernández, va explicar que “no entenem la política municipal com una picabaralla” i va fer referència a un acord assolit amb CiU els darrers dies amb l’objectiu de dialogar i treballar per a un Premià de Dalt millor.

Crida Premià de Dalt, a través del seu portaveu Carlos García, va manifestar que “nosaltres apostem per un pressupost participatiu que es podia haver fet i no s’ha fet”, i tot i reconèixer que en algunes coses del pressupost sí estaven d’acord, van votar-lo en contra, detallant partides que augmentarien i altres que suprimirien.

El Partit Popular es va abstenir en la votació del pressupost, tot i titllar-lo de “correcte”, per dos motius, va detallar el seu portaveu, Bernabé Ruffo, “perquè és molt semblant al de l’any passat” i “perquè no podem ser partícips d’un pressupost que destina diners a causes separatistes”.

L’alcalde, Josep Triadó, va destacar que “es manté l’ADN de Premià de Dalt consistent en ser un municipi on es milloren els serveis, sense endeutar-nos, sense apujar impostos i de forma sostenible”.

Below Content Viewlet

Document Actions