Notícies

Navigation Bar

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) presenta el seu Programa d'Actuació per al 2009

L'Ajuntament de Premià de Dalt en forma part des d'aquest any

Above Content Body

Content Core

Bus 01 Entre els projectes més destacats hi ha l'inici del mòdul escolar “Viatjo amb tu” a 45 aules de primària i la creació a la web de l'AMTU de l'aplicatiu “Vull anar” amb informació de recorreguts, preus i horaris de transport públic en direcció a les facultats universitàries.

El proper divendres 28 de novembre, a les 12 h, a l'Auditori del Parc Tecnològic de Vallès de Cerdanyola del Vallès es reunirà l'Assemblea General de l'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU). L'alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, donarà la benvinguda a l'acte, i el president de l'AMTU i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, obrirà l'Assemblea. La cloenda, aproximadament a les 13.30h, anirà a càrrec del director general del Transport Terrestre de la Generalitat de Catalunya, Manel Villalante, que parlarà sobre l'estat actual de les infraestructures.

Entre els punts més destacats de l'ordre del dia hi la presentació del Programa d'Actuació 2009 de l'AMTU. L'any vinent es realitzarà la 2a Enquesta de Mobilitat Interurbana a l'àmbit AMTU, amb l'objectiu d´obtenir, com ja es fa fer amb la 1a enquesta l'any passat, informació sobre la mobilitat interubana dels habitants de l'àmbit AMTU amb les seves principals destinacions i motius dels viatges. A més, durant el 2009 s'iniciarà a 45 aules de primària el mòdul escolar “Viatjo amb tu”, el programa d'educació per a la promoció del transport urbà;  i s'organitzarà la 5a Jornada AMTU a Vic el 4 de març de 2009, que comptarà amb la presència de ponents internacionals que explicaran experiències innovadores en matèria de mobilitat.

Entre els projectes innovadors per al 2009 també hi ha a la creació del router “Vull anar”. Es tracta d'un aplicatiu que s´instal·larà a la pàgina web de l'AMTU i que donarà informació de preus, horaris i recorreguts a totes aquelles persones que visquin en algun dels 184 municipis de l'àmbit AMTU i que vulguin traslladar-se amb transport públic a qualsevol facultat de les universitats de la regió metropolitana de Barcelona. També, en el decurs del 2009, es redactarà un manual (vademècum) recopilatori de conceptes de mobilitat pensat per a facilitar la feina dels tècnics municipals de mobilitat.

Actualment, l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) té 63 ajuntaments adherits, entre els quals hi ha Premià de Dalt i representa a una població de 1'67 milions d´habitants i 43'7 milions de viatgers, i entre els seus objectius hi ha la promoció i impuls del transport públic urbà de les ciutats adherides i de la mobilitat en general de la regió metropolitana de Barcelona.

Below Content Viewlet

Document Actions