Notícies

Navigation Bar

La V Festa Ibèrica és el plat fort del 2n Festival Laietània que ens transporta a més de 2.000 anys d'antiguitat

Aquesta i altres activitats formen part de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

Above Content Body

Content Core

Logo festival laietàniaEl proper 30 de setembre Premià de Dalt acull la V Festa Ibèrica en dos escenaris, la plaça de la Vila i el jaciment de la Cadira del Bisbe. Les activitats comencen a les 10.15h amb una visita guiada, la qual es repeteix a les 11.45h i a les 13h. A les 10.45h, herbes i espècies utilitzades en època ibèrica. A les 12.15h tindrà lloc la xerrada “L’ibèric i el català” a càrrec de Xavier Mitjà, lingüista, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL). Finalment, a les 13.30h hi ha el taller pràctic “Aprèn a fer un mitotós”.
De 10 a 13h, també s’han programat tallers ibèrics entre els quals hi ha tir amb arc, cistelleria, pintura d’escuts ibèrics i excavació arqueològica.

Servei gratuït de transport
Mitjançant autobús llançadora, cada 10 minuts.
Parades: plaça de la Vila (ajuntament antic) i Cadira del Bisbe (anada i tornada).
A partir de les 10 del matí i fins al final de la festa

Què és Laietània?
El Festival Laietania, mitjançant exposicions, tallers, conferències, gastronomia i recreacions històriques, ens proposa del 21 de setembre al 13 d'octubre un viatge en el temps per descobrir el llegat dels antics pobladors del Maresme, l'antiga Laietània. La proposta ens enriquirà i ens farà reviure llegendes, mites i faules d’un temps passat. L’objectiu d’aquest esdeveniment és promocionar, difondre i, sobretot, redescobrir, les petjades dels nostres avantpassats ibers i romans. La cultura mediterrània és rica en civilitzacions, cultures i històries.

Cal recordar que la comarca del Maresme té com un dels seus principals atractius culturals i patrimonials l’herència iberoromana. El Festival Laietania, -emprant el nom que fa honor als pobladors ibers que habitaven les nostres contrades, els laietans-, s’ha de convertir en un referent cultural, turístic i social que posi en valor aquest llegat. En aquesta segona edició participen, a banda de Premià de Dalt, El Masnou, Mataró, Premià de Mar, Tiana i Vilassar de Dalt.

V Festa Ibèrica

V Festa Ibèrica

Fitxer: cartellVfestaiberica.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 3,06 MB

Programació del Festival Laietània 2012

Programació del Festival Laietània 2012

Fitxer: FestivalLaietania09_12.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1,24 MB

Below Content Viewlet

Document Actions