Notícies

Navigation Bar

La taxa d'atur a Premià de Dalt se situa al 14,07%, mentre que la del Maresme és més alta, un 17,48%

A Premià de Dalt hi ha 759 persones aturades, el que representa un 14,07%.

Above Content Body

Content Core

L'atur dóna un respir al Maresme per tercer mes consecutiu. El Maresme ha seguit la mateixa dinàmica que la resta de Catalunya i la xifra de persones aturades durant el mes de maig ha experimentat una substancial devallada (prop d'un miler). Se n'han beneficiat tots els sectors econòmics i tots els grups d'edat. A nivell municipal, nómés s'ha detectat un augment de persones desocupades a 3 municipis.

És el tercer mes consecutiu que es registra una devallada de l'atur a la comarca. Durant el mes de maig, 983 maresmencs i maresmenques han abandonat el registre de persones demandants de feina. Això ha situat la taxa d'atur en el 17,5%, un percentatge que es manté superior al provincial (16,6%) i al català (16,2%).

Segons el Report d'Atur que elabora l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, el total de persones que encara es mantenen a la recerca de feina és de 39.898 (més dones: 20.007 que homes: 19.891). La taxa d'atur femení és del 19,0% mentre que el masculí se situa en el 16,2%.

La baixada de l'atur s'ha donat en tots els sectors: agricultura, indústria, construcció, serveis i SOA (Sense Ocupació Anterior), tot i que el descens més important es concentra en els serveis (-677).

Per municipis, només s'ha registrat un lleuger ascens de l'atur a Cabrera de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Tiana. Als 26 municipis restants ha baixat la desocupació.

Pineda de Mar (22,81%), Mataró (22,12%) i Tordera (20,37%) continuen sent les poblacions més castigades per l'atur, mentre que Alella, Cabrera de Mar, Cabrils i Teià tenen una taxa d'atur inferior al 10%.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d'Atur elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme:

Report atur juny

Report atur juny

Fitxer: report_atur_juny2013.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 4
Mida: 252,93 kB

Below Content Viewlet

Document Actions