Notícies

Navigation Bar

La renovació del sistema del campanar de la Parròquia de Sant Pere ja és una realitat

El campanar incorpora un rellotge de primers de segle que toca les hores i els quarts amb dues campanes diferenciades amb un so molt característic i emblemàtic

Above Content Body

Content Core

El mecanisme del campanar es va canviar aquest estiu per un de nou que permet que el rellotge funcioni de forma totalment autònoma, sense peses, ajustos, avançaments i/o retards ja que opera amb una exactitud absoluta.

Per a fer-ho possible, l’Arquebisbat de Barcelona, l’Ajuntament de Premià de Dalt i la Parròquia de Sant Pere van signar un conveni mitjançant el qual l’Arquebisbat ha rebut una subvenció econòmica de 6.400€ per col·laborar en les obres d’actualització.

La Parròquia de Sant Pere

Propietat de l’Arquebisbat de Barcelona, és un element patrimonial molt apreciat dins del municipi i alhora un símbol de qualitat espiritual i estètica del qual, entre altres, en destaca el campanar. L’edifici data dels s. XVI i XVII i consta d’una única nau, amb capelles laterals, absis poligonal i campanar de torre, de planta quadrada.

El campanar incorpora un rellotge de primers de segle que toca les hores i els quarts amb dues campanes diferenciades amb un so molt característic i emblemàtic que forma part del dia a dia dels veïns i veïnes del nucli antic de Premià de Dalt.

Amb l’actuació que s’hi ha realitzat queda garantida l’exactitud dels quarts i les hores que toca el campanar de Premià de Dalt de forma cent per cent autònoma.

 

Below Content Viewlet

Document Actions